Donaris 930 x 122

exercițiu

SCENARIU DE GROAZĂ: POTOP ȘI CUTREMUR DE 7 GRADE LA VIDRARU

Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă vor organiza un exerciţiu pentru verificarea modului de funcţionare a sistemului de avertizare-alarmare a populaţiei prin simularea unei viituri pe râul Argeş, în aval de acumularea Vidraru.

Citiți și: Nu vă speriați: Pompierii intervin la Spitalul de Pediatrie!

Exerciţiul va fi organizat pe 10 iunie în judeţul Argeş şi pe 11 iunie în Dâmboviţa.

Ipoteza exerciţiului de simulare va consta în evacuarea controlată a unui debit de aproximativ 280 de metri cubi pe secundă din acumularea Vidraru, care, coroborat cu precipitaţiile înregistrate în bazinul hidrografic superior al râului Argeş şi scurgerile de pe versanţi, torenţi şi pâraie, va conduce la formarea unei viituri pe sectorul Arefu, Corbeni, Albeştii de Argeş, Cicăneşti, Valea Danului, Valea Iaşului și Curtea de Argeş.

Citiți și: Argeș. Absenți în masă la simularea examenului de BAC!

Conform scenariului, pe 10 iunie în partea de nord a judeţului Argeş se va produce şi un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter. Cutremurul va afecta liniile de transport şi distribuţie a energiei electrice, centrala hidroelectrică de la Vidraru intrând în incapacitate de funcţionare. Potrivit aceluiași scenariu, debitele mari evacuate din lacul de acumulare Vidraru şi precipitaţiile din întreg bazinul hidrografic al râului Argeş vor conduce la crearea unor viituri extreme, care vor afecta localităţile din aval. Pe râul Argeş se va institui avertizarea hidrologică de Cod Roşu.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3