930X122 MAIA

exercițiu

SCENARIU EXTREM LÂNGĂ FABRICA DE COMBUSTIBIL NUCLEAR

Scenariu extrem lângă Fabrica de Combustibil Nuclear. Un amplu exercițiu de intervenție în cazul unui accident rutier în care au fost implicate materiale radioactive s-a desfășurat astăzi, la aproximativ 5 kilometri de orașul Mioveni, spre platforma Fabricii de Combustibil Nuclear (FCN).

Citiți și: Argeș. Un cap tractor a spulberat un atelaj!

Exercițiul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, în colaborare cu FCN Mioveni și cu celelalte structuri cu funcţii de răspuns în situația producerii unui astfel de eveniment (Jandarmeria, Poliția, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul de Ambulanță Județean și Primăria Mioveni).

Simularea a presupus producerea unui accident rutier între două autovehicule, dintre care unul transporta materiale radioactive.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a vrut să omoare doi oameni într-un bar din Exercițiu

Conform scenariului, transmite ISU Argeș, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile meteo, autocamionul care transporta material radioactiv a derapat și a părăsit partea carosabilă, intrând în copaci, iar autoturismul aflat în spatele autocamionului, din cauza nepăstrării distanței de mers, s-a izbit de acesta, în urma accidentului rezultând patru victime, dintre care două încarcerate.

Având în vedere tipologia accidentului, acțiunile de intervenție s-au desfășurat prin aplicarea procedurilor specifice răspunsului la urgență radiologică (echipament de protecție adecvat, măsurarea nivelului de radiație, acces controlat în zona evenimentului și verificarea contaminării tuturor persoanelor implicate în eveniment). S-a impus, astfel, extragerea de urgență a victimelor rezultate din accident de către echipe specializate.

La acțiune u participat peste 60 de persoane, cu peste 15 autospeciale.

”Scopul exercițiului a constat în perfecționarea deprinderilor participanților în organizarea, conducerea și executarea intervenției operative în cazul unei situații de urgență în care sunt implicate materiale radioactive și verificarea modului de cooperare între structuri.

Exercițiul a intrat în categoria sesiunilor de pregătire trimestriale, organizate cu scopul de angrena toate structurile cu atribuții de sprijin în gestionarea situațiilor de urgență specifice zonei noastre de competență”, informează Biroul de presă al ISU Argeș.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570×90 MAIA