SMART KIDS 930X122

elevi

Scene incredibile! Copii percheziționați de polițiști în timpul orei!

Scene incredibile! Copii percheziționați de polițiști în timpul orei!

Citiți și: Important de știut pentru toți șoferii!

Mai mulți părinți de la o școală din Ilfov au reclamat că polițiștii au descins la școală, în timpul orei, pentru a-i percheziționa pe elevi, conform Ziare.com.

Mai exact, polițiștii voiau să vadă dacă elevii au asupra lor arme.După apariția imaginilor în presă, IPJ Ilfov a oferit explicații cu privire la descinderea de la școală.

Citiți și: Prejudiciu de 13 milioane de €! 79 de percheziții în 14 județe, inclusiv Argeș

O înregistrare făcută publică de Fanatik arată modul în care trei polițiști (un bărbat și două femei) intră într-o sală de clasă, iar polițistul care pare a conduce operațiunea le vorbește pe un ton dur copiilor și îi reproșează unei fete că nu se ridică în picioare.

 

Din imagini se poate observa cum un comisar îl intimidează pe un elev care suferă de tulburare de spectru autist (TSA).

Polițistul pare a interpreta ca o sfidare din partea copilului faptul că acesta îi întreabă ce anume fac și dacă aceştia caută arme, iar într-un moment de tensiune vine și stă aproape de fața copilului, pe care îl înfruntă din priviri.

De asemenea, după întrebările acestuia, polițistul pare a-l viza în particular pe acesta și ignoră complet faptul că acesta intră în panică și le spune polițiștilor că îi vine să vomite.

Ce spune Poliția în legătură cu acest eveniment

„În data de 12 octombrie a. c., polițiștii Biroului de Siguranță Școlară Ilfov, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Măgurele, au desfășurat o activitate specifică preventivă privind portul și folosirea fără drept a obiectelor periculoase în unitatea de învățământ menționată, în baza unui plan de acțiune.

Subliniem faptul că, la sosirea polițiștilor la școala respectivă, directorul unității de învățământ a fost informat cu privire la efectuarea activității în cauză, acesta neavând obiecțiuni și, de asemenea, a participat efectiv, împreună cu alte cadre didactice la această acțiune.

Totodată, precizăm faptul că, la nivelul acestei unități de învățământ au fost înregistrate mai multe evenimente produse cu violență în anul școlar 2021- 2022”, a transmis IPJ Ilfov.

Sursă video: Youtube – Fanatik News

Sursă foto: captură video Youtube – Fanatik News

555×222  MAIA

Comentarii

Un comentariu

  • Georgiana spune:

    Și nu vi se pare normal? Vă așteptăm la școală în Zărnești Argeș. Sunt elevi de clasa a 7a care au briceag și rozete (pumnal) la ei. Evident profesorii nu iau nici-o măsură. Sper să vină cineva și aici. E foarte bine că fac asta. Cred că e singurul lucru pe care îl face poliția română cu, care sunt total de-acord.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90