SMART KIDS 930X122

rca

Schimbare importantă pentru toți șoferii!

Schimbare importantă pentru toți șoferii!

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

În urma unei modificări a legislației RCA, Biroul Asigurătorilor Auto din România(BAAR) a lansat aplicația „Amiabila”.

Această aplicație elimină formularul printat de constatare amiabilă a unui accident, a cărui completare era un coșmar pentru șoferi

Citiți și: Cutremur pe piața RCA! Broker mare, cu sute de mii de clienți, a intrat în faliment!

„Amiabila” nu înlocuiește actualul formular de constatare amiabilă pe suport de hârtie, acesta fiind în continuare distribuit de asigurători și intermediari, ci reprezintă o alternativă de protocolare a accidentelor, simplă și eficientă, în acord cu transformarea digitală a societății.

Formularul de «Constatare amiabilă de accident» în format electronic reproduce același model grafic, cu aceleași informații și are aceeași valoare juridică cu acela pe suport de hârtie, conform prevederilor legale

În același timp, trebuie precizat că aplicația este gratuită și poate fi descărcată din magazinele Google Play și App Store direct pe telefonul mobil de tip smartphone.

Un alt avantaj față de varianta tipărită constă în posibilitatea transmiterii documentului, imediat după semnarea acestuia către asigurătorii RCA ai persoanelor implicate în accident, aplicația Amiabila fiind conectată cu toate companiile care practică această formă de asigurare pe teritoriul României.

La fel ca în cazul formularului tipărit al Constatării amiabile de accident există situații în care aplicația nu permite completarea formularului, cum ar fi accidentele în care au fost implicate mai mult de două vehicule sau din care au rezultat vătămări corporale/deces, ori sunt avariate obiecte exterioare (stâlpi, parapete, clădiri etc). Aceste cazuri se soluționează numai de către organele de poliție sau alte autorități competențe, în conformitate cu prevederile legale.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90