EcoMoto 930×122

cărți identitate

Schimbare majoră privind cărțile de identitate!

Schimbare majoră privind cărțile de identitate!

Citiți și: Important de știut pentru toți șoferii!

Lipsa unei adrese de domiciliu aduce și absența actelor de identitate, ceea ce înseamnă că în majoritatea cazurilor, persoanele respective nu pot beneficia de servicii educaționale, sociale sau medicale.

Mai mult, acest lucru poate duce cu ușurință la situații de discriminare și izolare suplimentară.

Citiți și: Schimbare uriașă în toate magazinele Profi!

Oamenii străzii sunt forțați de actuala legislație deficitară să trăiască într-un cerc vicios, în care absența unei adrese de domiciliu le restrânge semnificativ capacitatea de a obține o carte de identitate și, implicit, de a duce o viață normală.

Schimbare majoră privind cărțile de identitate!

În acest sens a fost inițiat un proiect de lege în care apare obligația primăriilor de a furniza Evidenței Populației o adresă care ar trebui să servească drept adresă de domiciliu pentru aceste persoane.

Acest proiect a trecut de Senat, dar mai trebuie să treacă și de Camera Deputaților.

Cartea de identitate provizorie se eliberează atunci când persoana fizică nu posedă toate documentele necesare eliberării cărții de identitate.

Pentru cartea de identitate provizorie, termenul de valabilitate este de un an. Actele se depun la serviciul public comunitar de evidentă a persoanelor pe raza căruia solicitantul are domiciliul sau reședința.

Detalii, AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3