Donaris 930 x 122

auto

Schimbări la examenul auto! Pe cine vizează

Schimbări la examenul auto! Pe cine vizează

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Examinatorii de la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere (traseul sau orașul, așa cum mai este numită, în mod frecvent, această probă) trebuie să respecte de-acum noi reguli privind formarea, evaluarea, examinarea, atestarea și controlul activității, dar au căpătat și noi obligații, potrivit unui ordin oficializat luni.

Astfel, noile obligații ale examinatorilor de la proba practică a examenului pentru obținerea permisului auto sunt:

Citiți și: Panică mare într-o gospodărie din județ!

– să aducă la cunoștința șefilor ori de câte ori le este suspendat dreptul de conducere a vehiculelor sau nu mai sunt apți din punct de vedere medical și psihologic ori exercită o funcție sau desfășoară activități în cadrul unei școli de șoferi;

– să își perfecționeze continuu nivelul de instruire profesională;

– să participe la cursurile și programele de instruire organizate de angajator;

– să manifeste tact și stăpânire de sine în condițiile exercitării unei activități cu un nivel ridicat de solicitare psihică;

– să se supună evaluărilor și testelor prevăzute în legislație.

Apropo de perfecționarea continuă a nivelului de instruire profesională și generală, examinatorii auto trebuie să participe anual, timp de patru zile, la astfel de cursuri.

Înainte, Ordinul MAI 260/2011 stabilea că examinatorii trebuie să participe, la fiecare doi ani, la cursuri cu o durată de patru zile, pentru a-și menține și actualiza cunoștințele și aptitudinile necesare în vederea efectuării examinării, și, la fiecare cinci ani, la cursuri cu durata de cinci zile, pentru a-și menține și dezvolta aptitudinile practice pentru conducerea vehiculului.

Sursa: Avocatnet.ro, Foto: Arhivă

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90