930X122 MAIA

email

Schimbări la rovinietă, de astăzi

Astăzi, 27 aprilie, intră în vigoare ordinul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI) care prevede că șoferii care dețin roviniete cu o valabilitate de minimum 30 de zile să fie anunțați, prin e-mail, de expirarea ei.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Notificarea va fi transmisă doar în cazul rovinietelor cu valabilitate egală sau mai mare de 30 de zile. Această lege le-ar putea face viața mai ușoară șoferilor.

La cumpărarea unei roviniete, șoferii își pot da acordul de a fi notificați în legătură cu data expirării rovinietei, dar și adresa de e-mail unde se va trimite notificarea.

Citiți și: Poliția: Trafic îngreunat pe Autostradă, astăzi, mai multe ore

Potrivit ordinului MTI, „distribuitorii au obligația de a implementa, în termen de maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, modificările necesare astfel încât, la încasarea tarifului de utilizare și emiterea rovinietelor în punctele de lucru, prin terminale, portaluri web, aplicații dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile, să asigure utilizatorilor posibilitatea de a fi notificați, prin e-mail, cu privire la expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei.”

Atunci când circulă cu mașina în afara localităților, pe rețeaua de drumuri naționale, șoferii trebuie să aibă rovinietă valabilă.

Rovinieta poate avea valabilitate de o zi, șapte zile, 30 de zile, 90 de zile sau un an, excepție făcând în acest caz autoturismele și mașinile de marfă cu masa de până la 3,5 tone.

Cei care circulă pe drumurile publice fără rovinietă valabilă riscă amenzi cuprinse între 250 și 4.500 de lei.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

25 de comentarii

  • Marinus spune:

    Pentru ce ma obliga sa îmi cumpăr rovinieta? Rovinieta este atunci când pleci din județ. Dacă nu plec din județ la ce sa îmi cumpăr? Ei cu ce ma ajuta pe mine ca să cumpăr rovinieta? Drumurile sunt asa cum sunt, mașina mea se strica din cauza drumurilor nereparate de ani de zile. Atunci când vor face drumurile voi cumpăra și rovinieta!

  • Sorin spune:

    Asta pt ca noi nu avem camere la iesirile cu drumurile nationale alfel cred ca toti ar tripla bugetul dar stati fara grija se v or monta genul asta de camere si ve ti fi instiintati prin posta.

  • Petre spune:

    Tariful de utilizare se aplică pe reţeaua de drumuri naţionale din România, cu excepţia sectoarelor de drum naţional aflate în intravilanul municipiilor între indicatoarele de intrare/ieşire în/din acestea. Ca urmare rovineta nu este obligatorie doar daca se iese din judet.

  • Petre spune:

    Tariful de utilizare (rovineta) se aplică pe reţeaua de drumuri naţionale din România, cu excepţia sectoarelor de drum naţional aflate în intravilanul municipiilor între indicatoarele de intrare/ieşire în/din acestea. Ca urmare rovineta nu este obligatorie doar daca se iese din judet.

  • Popescu spune:

    Rovineta este o taxa pusă de guvern ca sa faca bani la buget ca sa aiba de unde fura , ca de modernizarea drumurilor nici nu este vorba.

  • gogu spune:

    o taxa inventata de cretinul ala de puie monta

  • Laura spune:

    Prima data sa se faca drumuri calumea si dupa sa bage roviniete si altele.

  • Gabriel spune:

    Au dreptate.
    Drumurile sunt foarte stricate și mașinile noastre se strică din cauza drumurilor deoarece niște putori nu au chef de muncă.
    Nici hoții ăia din partid nu sunt mai prejoși.

  • Gigi spune:

    În jud.Galați am dat întro groapă fiind noapte de mi-a terminat cauciuc nou pivoți ,bucșe etc. Mai erau 3 mașini cu aceisi problemă și am sesizat poliția cu privire la acest aspect și ei mi-au spus să dau in judecată administratorul drumului.😡

  • Eu spune:

    Accize la motorina/ benzina/ gpl, rovinieta, toate taxe pt modernizarea drumurilor……la noi modernizarea se face doar cu gropi!!!!! Taxe de pod la Cernavoda………

  • Toma spune:

    Taxa de drum e pentru drumurile naționale, Gogu!
    Prin județ trec drumuri naționale, circuli pe ele, plătești!

  • voica marius spune:

    voi vreti nu mai rovinieta dar drumurile de jale ca se rupe masinile pe asfaltul cu gaurit nu mai schimbari faceti amenzi peste amenzi dar faceti drumuri fara gauri ca sa loati bani de roviniete corect .dar la noi nu se poate face ceva bun doar sa ia bani la gauri din asflat

  • Flavius spune:

    Ce tot vorbiți atâta de roviniete și amenzi cuprinse intre 250 și 4500 de lei ? De ce nu vorbiți de gropile care sunt in asfalt și fac pagube și victime, morți și răniți ? Oare cat sa bag in mașina mea ca să meargă așa cum am mers in Germania unde am trăit 5 ani fara sa stric o janta, un cauciuc, arcuri, telescoape ? In Suceava am stricat o anvelopa. Pe drumul Sacalaz-Bobda din Timiș am stricat unghiul de fuga (direcția) la viteza de 80,90 km\h. Spuneti-mi sunt eu de vina că nu văd gropile din asfalt in 2022 ? Despre drumurile astea pline de mizerie, praf, nisip, animale moarte pe drumuri ce spuneți, nu credeți că ar trebui sa faceți ordine ? Linia continua de pe marginea drumului lipsește pe foarte multe șosele. Prea puține CONDITII avem la pretențiile care le aveți din partea noastra. Autostrad Lugoj-Deva se numește Autostrada Rușinii din cauza cui ? Nu din cauza voastră oameni de nimic și nerușinați ce sunteți ?

  • Victor spune:

    Dragi locuitori ai României deținători de autovehicule, plătitori sau nu de (Ro) vigneta, sunt câteva chestiuni legate de taxe, impozite, vignete, accize, etc.
    1. Nu sunt inventate de vreun partid, guvern, personaj guvernamental…, sunt plăți pentru administrarea treburilor publice ale TUTUROR STATELOR că sunt europene, americane, africane, asiatice. Or fi și excepții, nu contează.
    2. Aproape fără excepție guvernele TUTUROR STATELOR, fură.
    De unde să fure?
    Din banii publici că nu ne iau banii din buzunare sau din conturi, cu asta se ocupă alții.
    3. Unii preferă vigneta (bulgarii, ungurii…), alții taxa se autostradă (grecii).
    Eu prefer nici una dintre astea sau mai degrabă pe cea de autostradă, vreau pe acolo, plătesc.
    4. Probabil că nu va mai veni vreodată epoca de piatră sau comuna primitivă așa că nu avem încotro, plătim.
    5. Singura șansă, mică ce-i drept, o avem când votăm .
    Sănătate și Doamne ajută!
    Christos a Înviat!

  • Feri spune:

    Din comentariile pe care le-am citit unii fac referire la Germania ca exemplu.
    Doar că nemții respecta legea. Daca este o groapă pe drum într-o localitate o pot ocolii pt.că merg
    cu 50 la ora.
    Dacă merg cu bicicleta și vorbesc pe mobil sunt sancționați de poliție.
    Din păcate noi șmecherii români nu știm decât să ne plângem și să fentăm tot ce se poate fenta.
    Și din păcate legi există dar nu se aplica.
    Înainte de a cere oferă este deviza mea după aceea poți să ai pretenții.
    Dar dacă tu te târgui și pt. rovinietă ………..

  • Florin spune:

    La drumurile de caca din RO, ce taxe de drum să plătești, când banii respectivi sunt folosiți de puliticieni in alte scopuri…

  • Ics spune:

    După cum văd,aici nu se plânge nimeni de rovinietă…că e mare,mica…oamenii inclusiv eu ,vor străzi practicabile,asfaltate și marcate corespunzător.DA,o referință este Germania,unde acolo străzile sunt incomparabile.nu vezi gropi in asfalt iar marcajele sunt impecabile

  • Virgil Dumitru spune:

    Și persoanele care nu au telefoane de performanță ce pot face ? De exemplu eu am un telefon clasic cum a fost odată mesaje și primirea unu apel sa chem o persoană prin apel , ce se intampla cu persoane care nu au telefoane din ziua de azi?

  • Virgil spune:

    Și persoanele care nu au telefoane de performanță ce pot face ? De exemplu eu am un telefon clasic cum a fost odată mesaje și primirea unu apel sau chem o persoană prin apel , ce se intampla cu persoane care nu au telefoane din ziua de azi?

  • Dorin spune:

    Gropile rămân chiar dacă plătim rovinieta,dar această taxă se percepe în toată Europa,deci nu noi am inventato

  • Silviu spune:

    Dacă ai telefon vechi trage pe dreapta și poți vorbi până se schimbă banii sau….. telefoanele.

  • Silviu spune:

    Dacă ai telefon vechi trage pe dreapta și poți vorbi până se schimbă banii sau…..telefoanele.

  • Manea Mănescu spune:

    Să se facă rovigneta conform normelor euro de poluare

  • Minzat Marcel spune:

    Domnilor, rovignieta este o taxa de drum abuziva, plătim impozit pe mașini deci statul trebuie pentru asta sa ne asigure drumuri naționale, județene, comunale, dacă vreau să merg cu taxa merg pe autostradă acolo se plătește, deci o taxa ilegală!!!

  • Florin spune:

    Foarte corect problema gravă este că amenzile din nefericire nu se încasează de către CNADR și de către consiliile locale așa că politrucii își bagă în bugetul local bani care practic în orice țară europeană nu se face. Asta este prostia și din nefericire așa merg toate amenzile altfel ar sta lucrurile dacă s-ar duce în bugetele celor de la CNADR. Asta sa înțeleagă unii care scriu pe aici tot felul de lucruri care nu știu sistemul prost din Romania politicul băgat în poliție, armată, justiție și chiar biserică trist dar adevărat un cancer este politica și o mașină de distrus nicidecum nu este pentru noi oameni de rând

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3