NOR CURIER 930X122

auto

Schimbări majore la examenul auto!

Schimbări majore la examenul auto!

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Parlamentarii au elaborat un proiect de lege menit să faciliteze examinarea pentru permisul auto, anunță evz.ro.

Conform sursei citate, în timpul examenului instructorul va fi cel care ocupă locul din dreapta al elevului, nu polițistul. Totuși, polițistul va fi prezent și el, numai că va sta pe bancheta din spate.

Citiți și: Panică mare într-o gospodărie din județ!

Examinatorii ar urma să fie civili, nu cadre ale Ministerului de Interne. Scopul acestui demers este eliminarea deficitului de polițiști care a dus la programarea examenelor la șase luni după proba teoretică.

În plus, propunerea legislativă urmărește eliminarea stresului la care sunt supuși cursanții școlilor de șoferi, prin eliminarea prezenței unui polițist în uniformă în dreapta.

Instructorii auto nu vor avea voie să interacționeze cu elevii lor, ci doar să-i asiste.

De asemenea, examinatorii vor înregistra de acum audio-video și probele practice în vederea obținerii permisului de conducere pentru categoriile A1, A2 și A.

Detalii, AICI

Eco moto 555×222

Comentarii

11 comentarii

  • Bacanu Marius spune:

    Este un lucru foarte bun daca s-ar aproba legea

  • Lucian Nitu spune:

    Nu este deloc un lucru bun. Instructorul nu poate fi impartial. Eu nu inteleg de ce se tot ocoleste solutia corecta. Aceea de a crea un departament in cadrul ARR format din instructori cu experienta de peste 30 ani . Aceia vor fi in masura sa interpreteze corect rezultatul unui examen auto. Scoateti politia din cadrul examinarii pt ca sunt doar soferi. Ei nu au experienta necesara de a evalua munca unui instructor. Asta e adevarul!!!

  • Alex spune:

    Trebuie pus accent mai mult pe examenul practic . Din pct meu de vedere cel teoretic trebuie simplificat, sunt multi care tocesc cartea, iar cu volanul la proba practica sunt pamant, daca au noroc de un examinator indulgent si un traseu usor se trezesc posesori de permis peste noapte, dar ei incurca frana cu acceleratia . E plin traficul de specimene dinastea, certati cu semnele si regulile de circulatie, cu semnalizarile, cu oglinzile etc !

  • Eu spune:

    E aiurea voi ușurați examenul ca să moara după tot mai multa lume și categoria pentru camion a se schimba la 18 ani este aiurea fără experienta în condus sa poți da și de camion de asta suntem primi la accidente din lume..legi aiurea

  • Raz b spune:

    Adica sa aiba varsta peste 55 de ani?

  • Amelian Mihail spune:

    Foarte bine așa trebuia de mult să facă, acest sistem deja există precum Italia, Franța…

  • Florin spune:

    Asa este si in Anglia!

  • Dumitru spune:

    Instructorul poate primi spaga foarte usor, ar fi ceva dezastros..

  • Vasile spune:

    Pana când școala nu va fi școală și absolventul nu va capăta deprinderi cu adevărat, nu va fi în stare sa manevreze autoturismul asa cum trebuie și se tot găsesc scuze, gen emotivitate, etc nu vor fi rezultate. Ce emotivitate?! Sa se crească numărul orelor de conducere și exigenta Un nepregătit va omora oameni.

  • Voicila spune:

    Așa ar fi cel mai bine sunt multe persoane care se pierd când au polițistul in dreapta se intimidează

  • Alin Ostroveanu spune:

    Oare nu ar trebui reintrodusă proba tip „poligon” cu timp maxim de execuție a probelor ?
    Aceasta probă exista odinioară și făcea

    diferența dintre pregătiți și nepregătiți suficient pt a participa la trafic.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90