pizzeria sapori  930 122

bonus-malus

Schimbări majore la RCA: Cum scapi mai ieftin

Schimbări majore la RCA: Cum scapi mai ieftin

Citiți și: Argeș. Trafic rutier afectat mai multe zile

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a transmis către Parlament propuneri pentru o reformă în domeniul asigurărilor.

Vicepreședintele ASF, Sorin Mititelu, a explicat pentru economica.net care sunt principalalele modificări. De punctat că, în Parlament, se pot modifica.

Citiți și: Codul Rutier: Obligații pentru șoferii depășiți neregulamentar!

Sursa citată precizează că sistemul bonus-malus se va schimba substanțial.

Se va lărgi aria de aplicare și diversificare a criteriilor în ambele sensuri.

Asigurătorii vor fi obligați să pună la dispoziția șoferilor care solicită acest lucru atât plata în rate a RCA (în premieră, va fi vorba de până la 12 rate!) cât și aplicarea unei franșize, ca la CASCO, ce va permite reducerea primelor.

„Decizia este estimată a se lua până la finalul lunii martie. Va fi și o perioadă tranzitorie de implementare a unora dintre măsuri, cele care necesită soluții tehnice sau noi cerințe, o detaliere a condițiilor  legale prin norme proprii sau prin protocoale.

Primele modificări sunt așteptat să apară la începutul celui de-al treilea trimestru”, a spus Mititelu, conform sursei citate.

Schimbări majore la RCA: Cum scapi mai ieftin

„Este un efort comun și am convingerea că vom avea un set de modificări care va duce la o îmbunătățire substanțială a ceea ce înseamnă ecosistemul RCA.

Așadar nu va fi o lege nouă, ci un set de modificări la legea actuală. Noi suntem inițiatori ai procesului de modificare, însă este nevoie de implicarea tuturor celor care, într-un mod sau altul sunt părți actve în sistemul asigurării de răspundere civilă auto”, a mai adăugat vicepreședintele ASF.

Tetaliile prezentate de Sorin Mititelu în legătură cu cele trei schimbări din legislație, AICI.

Foto: Descriptiv

555 X 222 POSADA 2
New Profesional Consult 570×90