pizzeria sapori  930 122

bonus-malus

Schimbări majore la RCA: Cum scapi mai ieftin

Schimbări majore la RCA: Cum scapi mai ieftin

Citiți și: Sancțiuni de 10.000 lei de la 1 iulie: Sistem esențial ce trebuie activat înainte de plecare

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a transmis către Parlament propuneri pentru o reformă în domeniul asigurărilor.

Vicepreședintele ASF, Sorin Mititelu, a explicat pentru economica.net care sunt principalalele modificări. De punctat că, în Parlament, se pot modifica.

Citiți și: Șoferi luați la bani mărunți! Zeci de filtre, sute de sancțiuni! Amenzi colosale

Sursa citată precizează că sistemul bonus-malus se va schimba substanțial.

Se va lărgi aria de aplicare și diversificare a criteriilor în ambele sensuri.

Asigurătorii vor fi obligați să pună la dispoziția șoferilor care solicită acest lucru atât plata în rate a RCA (în premieră, va fi vorba de până la 12 rate!) cât și aplicarea unei franșize, ca la CASCO, ce va permite reducerea primelor.

„Decizia este estimată a se lua până la finalul lunii martie. Va fi și o perioadă tranzitorie de implementare a unora dintre măsuri, cele care necesită soluții tehnice sau noi cerințe, o detaliere a condițiilor  legale prin norme proprii sau prin protocoale.

Primele modificări sunt așteptat să apară la începutul celui de-al treilea trimestru”, a spus Mititelu, conform sursei citate.

Schimbări majore la RCA: Cum scapi mai ieftin

„Este un efort comun și am convingerea că vom avea un set de modificări care va duce la o îmbunătățire substanțială a ceea ce înseamnă ecosistemul RCA.

Așadar nu va fi o lege nouă, ci un set de modificări la legea actuală. Noi suntem inițiatori ai procesului de modificare, însă este nevoie de implicarea tuturor celor care, într-un mod sau altul sunt părți actve în sistemul asigurării de răspundere civilă auto”, a mai adăugat vicepreședintele ASF.

Tetaliile prezentate de Sorin Mititelu în legătură cu cele trei schimbări din legislație, AICI.

Foto: Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3