Donaris 930 x 122

elevi

Scutirile pentru orele de sport, doar cu istoricul medical al afecțiunii!

Scutirile pentru orele de sport, doar cu istoricul medical al afecțiunii!

Citiți și: Pitești. Ireal! Primarul Gentea a fost amenințat la telefon

Un grup de parlamentari a inițiat un proiect de lege care să permită un control mai strict al modului în care se acordă scutirile de la orele de sport pentru elevi și studenți.

Măsura este menită să prevină lipsa nejustificată de la activitățile sportive din școli și universități, iar în cazul scutirilor justificate, acestea să fie însoțite și de opinia unui medic specialist, anunță Fanatik.ro.

Citiți și: Microbuze electrice pentru elevi

Inițiatorii invocă drept punct de plecare al proiectului un studiu care arată că mai mult de 50% dintre şcolile gimnaziale şi licee supuse studiului au acordat scutiri medicale pentru un interval mai mare de timp (mai mult de 4 ore de curs).

„Acest lucru indică faptul că elevii scutiţi prezintă afecţiuni mai complexe, fiind necesar şi avizul medicului de specialitate în acordarea scutirilor medicale. În spaţiul public au fost documentate cazuri de abuz în ceea ce priveşte acordarea de scutiri medicale şi, aşa cum arată studiul, există o tendinţă îngrijorătoare în cadrul şcolii de a evita participarea la orele de sport”, se spune în expunerea de motive a proiectului de lege.

În momentul de față, scutirile medicale de la orele de educație fizică sunt eliberate de către medicul unității de învățământ, iar în cazul școlilor care nu au medic propriu, de către medicul de familie al elevului.

De asemenea, sunt acceptate și scutirile emise de către medicii specialiști care au consultat elevii. Inițiatorii proiectului sunt nemulțumiți de faptul că participarea la orele de sport nu este reglementată clar și nu sunt stipulate responsabilități în acest domeniu.

Detalii, AICI – Scutirile pentru orele de sport, doar cu istoricul medical al afecțiunii – proiect. „O tendință îngrijorătoare de a evita participarea la educație fizică”

Foto: descriptiv

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Un comentariu

  • Valeria Ionescu spune:

    Pentru ce este nevoie de dosar cu istoricul medical??Informatiile legate de sanatate trebuie sa fie confidentiale!! CONFiDENTIALE !!
    Voi, pleiada de parlamentari va justificati oare salariile foarte mari??
    Vai de capul vostru, nu stiti ce sa mai propuneti!! Parlament de parveniti !!

570 X 90 CUMPANA 3