New Profesional Consult 930 x 122

Arges

Se dau bani de la stat pentru elevi!

Se dau bani de la stat pentru elevi!

Citiți și: Argeș. Accident puternic între 2 mașini. A „zburat” cu Loganul!

Elevii defavorizați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial trebuie să primească, în fiecare an școlar, tichete în valoare de 500 de lei, ca să-și cumpere rechizite și haine.

După cum a confirmat recent Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), preșcolarii și elevii din medii defavorizate vor primi vouchere și în noul an școlar – 2023-2024 – pentru rechizite și îmbrăcăminte.

Citiți și: Măsura de care se tem toți elevii! Schimbări drastice!

Ajutorul de 500 de lei, ce a fost acordat pentru prima oară în anul școlar 2021-2022, ajunge la beneficiari pe suport electronic, respectiv pe card.

Beneficiarii sunt:

-copiii preșcolari înscriși în învățământul de stat care provin din familiile care au stabilit dreptul la alocație pentru susținerea familiei, indiferent dacă familia se află în plata acestui drept sau acesta este suspendat;

-copiii înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară, adică, pentru acest an, 1.500 de lei (salariul minim brut pe țară este 3.000 de lei).

Ajutorul aferent unui an școlar poate fi folosit timp de un an de la primirea lui, numai pe baza actului de identitate al titularului sau al părinților acestuia.

Tichetele pentru achiziționarea rechizitelor și hainelor pot fi folosite doar în anumite magazine, respectiv în cele care comercializează materiale școlare și care se află pe lista unității emitente a tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional.

Materiale școlare sunt considerate rechizitele necesare frecventării școlii – articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.

Foto: Impact.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90