NOR CURIER 930X122

bani transport

Se dau bani de transport elevilor. Îi pot cere și în avans!

După ce bursa socială acordată elevilor din mediul rural, care merg la liceu în altă localitate, a fost eliminată, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, vine cu lămuriri precizând faptul că aceștia vor primi în schimb o sumă forfetară pentru asigurarea transportului de la domiciliu la școală.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Banii sunt vor fi dați în funcție de distanța între localitatea de domiciliu și localitatea în care sunt școlarizați elevii, dus-întors, pe durata cursurilor școlare.

Suma este acordată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației, prin unitățile de învățământ.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

În acest mod, toți elevii școlarizați într-o altă localitate decât cea de domiciliu vor primi o alocație forfetară de transport (fără a fi nevoie de niciun document justificativ), ÎN PLUS față de bursa socială pe care o primesc toți elevii care se încadrează în criteriile sociale sau medicale (elevi proveniți din familii cu venituri reduse, elevi cu dizabilități, cu boli cronice sau orfani)!”, transmite Sorin Cîmpeanu.

50 de lei/lună pentru distanţa de 3 km

Potrivit ministrului, suma forfetară lunară este de 50 de lei/lună pentru distanţa de 3 km, iar pentru distanţele ce depăşesc 3 km, suma de 50 lei/lună se suplimentează cu 5 lei/lună pentru fiecare kilometru.

Suma poate fi și majorată cu până la 50% în cazul în care tarifele practicate sunt mai mari decât alocația de transport oferită elevilor. În acest caz sumele se decontează pe baza documentelor de transport emise de operatorii de transport.

Un decont privind transportul li se oferă și elevilor cazați la internat sau în gazdă.

De asemenea, elevilor cazaţi la internat sau în gazdă în localitatea unde studiază li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 4 călătorii dus-întors pe lună, din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ unde sunt şcolarizaţi.

Elevii pot solicita acordarea sumei în avans. Pentru situațiile în care se depășește suma forfetară, decontarea se face în luna următoare.”, mai precizează Sorin Cîmpeanu.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: suceava-smartpress.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3