EcoMoto 930×122

burse

Se introduc burse pentru elevii din învățământul primar

Ordinul cu criteriile de acordare a burselor școlare a suferit noi modificări.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Astfel, sunt introduse burse de ajutor social, dar și burse de performanță pentru elevii din învățământul primar.

Bursele de performanță se acordă la propunerea dirigintelui și elevii nu trebuie să depună nicio cerere pentru acestea.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

„Bursele de performanță se acordă elevilor pe baza rezultatelor obținute conform prevederilor articolului 5, alineatul 1 literele a, b, c și d, atestate prin documente școlare, respectiv copii certificate conform cu originalul, la nivelul unității de învățământ, de pe diplomele obținute la competiții, la propunerea dirigintelui, ne fiind condiționate de depunerea unei cereri în acest sens.”

BURSELE DE MERIT

În ceea ce privește bursele de merit criteriile de acordare au rămas următoarele:

a) În anul școlar anterior a obținut media generală de cel puțin 9,50 și au acumulat cel mult 10 absențe nemotivate pe semestru, cu excepția claselor a V-a și a IX-a

b) au obținut media semestrială de cel puțin 9,50 au acumulat cel mult 10 absențe nemotivate în primul semestru al anului școlar, pentru elevii din clasa a V-a

Și aceste burse se vor acorda tot la propunerea dirigintelui.

ALTE MODIFICĂRI ȘI ASPECTE IMPORTANTE

Se extinde perioada de depunere a cererilor de bursă cu 2 săptămâni, respectiv până la data de 14 februarie a.c.;

Prin ordinul de ministru de reglementare a criteriilor pentru burse a fost instituită, în premieră, posibilitatea de acordare a burselor în primul semestru pentru elevii din clasa a IX-a.

Toți elevii care au beneficiat de burse sociale în semestrul I vor primi în continuare acest tip de burse, într-un cuantum dublat (de la 100 de lei/lună la 200 de lei/lună). Acestora li se adaugă acei elevi care au depus solicitări prin care au demonstrat că se încadrează în criterii prin raportare la venitul minim net pe economie actualizat pentru anul 2022 (1.524 lei) față de valoarea valabilă pentru anul 2021 (1.386 lei);

Beneficiază de bursă socială elevii orfani, elevii aflați în întreținerea unui singur părinte și elevii abandonați de părinți (asupra cărora a fost instituită o măsură de protecție specială, respectiv plasamentul/plasamentul de urgență). Pentru acești elevi, acordarea bursei nu este condiţionată de limite de venit.

Elevii din mediul rural, şcolarizaţi într-o altă localitate decât cea de domiciliu, beneficiază, de asemenea, de bursă socială. În același timp, pentru acești elevi, acordarea bursei nu este condiţionată de limite de venit.

Foto principal: descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

6 comentarii

  • Monica spune:

    Bună ziua as dori un răspuns referitor la bursa de boala (bursa sociala)a copiilor din învățământul profesional ,dacă au dreptul la aceasta bursa dacă ei beneficiază de bursa pentru școală profesional

  • Liliana nica spune:

    Bună ziua am și eu o întrebare de ce nu dau burse la copii care beneficiază și da doar la un singur copil pe clasa

  • Ionel Podosu spune:

    La noi dau latoti copiii care se încadrează.

  • Ionel Podosu spune:

    La noi dau la toți copiii care se încadrează.

  • Prodan ionela spune:

    Bună seara asa vrea și eu sa știu dacă se da bursa dacă este în grija la un singur părinte se da burse și la clasele primare în legătură cu venitul?

  • Ce vrajeala copilu meu a luat bursa prima luna 55 a doua luna 70 a treia luna 59 adica sub 80 lei

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90