930X122 MAIA

elevi

Se introduc „orele remediale”: 500 de lei, costul pentru fiecare elev

Orele remediale (recuperare după şcoala online) ar putea fi plătite cu până la 500 de lei pe lună pentru fiecare elev, a anunţat ministrul Educației. „O școală în care 1.000 de elevi au nevoie de acțiuni remediale va primi 500.000 de lei pe lună”, a declarat Sorin Cîmpeanu la DIGI 24.

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 178, banii se pot direcţiona către plata utilităţilor şi către plata salariilor pentru acţiuni remediale. Ministrul a declarat însă că „insistă” ca toţi banii să meargă către plata profesorilor pentru acţiuni remediale.

„Într-o școală care ar avea 500 de elevi care necesită acțiuni remediale, vor fi 500 de elevi, ori 100 de Euro, ar înseamnă 50.000 de Euro care vor fi alocați pentru plata salariilor profesorilor care se vor implica în compensarea pierderilor suferite de către elevi. Această compensare e un lucru important, partea materială. Vorbim de acțiuni remediale eficiente doar în situația reluării prezenței fizice. Acțiunile remediale nu pot fi eficiente online. După orele normale vor trebui organizate acțiuni de recuperare. Deci după ore. Va fi un volum de ori mai mare, evident, pentru elevi un efort mai mare, pentru profesori un efort mai mare care va trebui să fie plătit“, a declarat ministrul.

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

(Foto: descriptiv / Sursa: digi24.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90