pizzeria sapori  930 122

16 ani

Se schimbă legea! Actul sexual cu un copil sub 16 ani este viol!

Se schimbă legea! Actul sexual cu un copil sub 16 ani este viol!

Citiți și: S-a întâmplat lângă Pitești: Și-au lăsat mașinile în parcare și ce au găsit, șoc total

Camera Deputaților (care este for decizional) a adoptat, astăzi, proiectul de lege prin care orice act sexual cu un minor sub 16 ani este incriminat ca viol.

Prin această lege, vârsta consimțământului sexual se ridică de la 14 la 16 ani.

Citiți și: Argeș. E alertă de gradul ZERO! Județul, împânzit de oamenii legii

De asemenea, infracțiunea de viol asupra unui minor va fi incriminată distinct, la fel și cea de agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor.

Legea prevede pedepse cu închisoarea de la 7 la 12 ani.

De astăzi, actul sexual cu un copil sub 16 ani este viol. Niciun agresor sexual al unui minor nu mai poate scăpa de răspundere dând vina pe victimă!

Legea prevede clar că minorul sub 16 ani nu are capacitatea de a-și exprima un consimțământ valid în cazul unui raport sexual cu un adult.

Subiectivismul penal de până acum este înlocuit de o normă clară astfel încât niciun agresor nu va mai putea invoca ”acordul” victimei minore sau ”provocarea” acesteia, ci el va fi violator și va răspunde pentru fapta sa.”, a transmis pe Facebook premierul României, Marcel Ciolacu.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90