Donaris 930 x 122

conferinte de presa

ȘEFII DE INSTITUȚII PUBLICE DIN ARGEŞ FUG DE PRESĂ, ÎNCĂLCÂND LEGEA

Șefii de instituții publice din Argeş fug de presă, încălcând legea. Marea majoritate a instituţiilor publice din judeţul Argeş au mari carenţe de comunicare, în special în ceea ce privește organizarea de conferințe de presă.

Citiți și: Primăria Pitești caută arhitect șef

La articolul 17, legea nr. 544 din 2001 referitoare la liberul acces la informaţiile de interes public prevede următoarele: „(1) Autorităţile publice au obligaţia să organizeze periodic, de regulă o dată pe lună, conferinţe de presă pentru aducerea la cunoştinţă a informaţiilor de interes public.

(2) În cadrul conferinţelor de presă, autorităţile publice sunt obligate să răspundă cu privire la orice informaţii de interes public.”

Citiți și: Primăria Pitești angajează pe perioadă nedeterminată

Legea este clară, așadar. Nu suficient de clară, însă, pentru majoritatea instituţiilor publice din Argeș. De exemplu, Prefectura condusă de Emilian Dragnea nu a mai organizat o conferinţă de presă de la finalul anului trecut. Consiliul Judeţean al lui Dan Manu şi Primăria Piteşti, condusă de Cornel Ionică, organizează când şi când. Mai ales Primăria, din joi în Paști!

Despre alte instituţii nu prea avem ce spune! Șefii de la Casa de Pensii, de la Finanţele Publice, Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor sau Garda de Mediu, pentru a vă oferi doar câteva exemple, nu dau deloc ochii cu presa într-un cadru organizat. Alte instituții nici măcar comunicate de presă nu transmit! Halal comunicare, halal transparenţă!

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441