930×122 CAPRA 5

conferinte de presa

ȘEFII DE INSTITUȚII PUBLICE DIN ARGEŞ FUG DE PRESĂ, ÎNCĂLCÂND LEGEA

Șefii de instituții publice din Argeş fug de presă, încălcând legea. Marea majoritate a instituţiilor publice din judeţul Argeş au mari carenţe de comunicare, în special în ceea ce privește organizarea de conferințe de presă.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

La articolul 17, legea nr. 544 din 2001 referitoare la liberul acces la informaţiile de interes public prevede următoarele: „(1) Autorităţile publice au obligaţia să organizeze periodic, de regulă o dată pe lună, conferinţe de presă pentru aducerea la cunoştinţă a informaţiilor de interes public.

(2) În cadrul conferinţelor de presă, autorităţile publice sunt obligate să răspundă cu privire la orice informaţii de interes public.”

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Legea este clară, așadar. Nu suficient de clară, însă, pentru majoritatea instituţiilor publice din Argeș. De exemplu, Prefectura condusă de Emilian Dragnea nu a mai organizat o conferinţă de presă de la finalul anului trecut. Consiliul Judeţean al lui Dan Manu şi Primăria Piteşti, condusă de Cornel Ionică, organizează când şi când. Mai ales Primăria, din joi în Paști!

Despre alte instituţii nu prea avem ce spune! Șefii de la Casa de Pensii, de la Finanţele Publice, Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor sau Garda de Mediu, pentru a vă oferi doar câteva exemple, nu dau deloc ochii cu presa într-un cadru organizat. Alte instituții nici măcar comunicate de presă nu transmit! Halal comunicare, halal transparenţă!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90