EcoMoto 930×122

omv

Șeful OMV se vaită! Totuși, profitul este de cinci ori mai mare decât în 2021!

Șeful OMV se vaită că taxa de solidaritate a afectat rezultatele companiei! Profitul, de cinci ori mai mare decât în 2021!

Citiți și: Obligație pentru proprietarii de apartamente și mașini. Taxa ce nu mai poate fi evitată!

Tupeul marilor corporații nu are limite!

Introducerea de la 1 septembrie a “taxei de solidaritate” a avut, într-o singură lună, un impact negativ asupra rezultatelor OMV Petrom de 120 de milioane de euro pe segmentul rafinare și marketing și de 110 milioane de euro pe cel de explorare și producție, a anunțat Alfred Stern, șeful principalului acționar al companiei, grupul austriac OMV, conform Profit.ro.

Citiți și: Anunț important pentru cei care vor să obțină permisul de conducere!

Totodată, conformarea voluntară a OMV Petrom în ceea ce privește reducerea cu 50 de bani a prețului carburanților, prelungită până la finalul anului, a afectat negativ rezultatele companiei românești, potrivit CEO-ului Christina Verchere, cu 50 de milioane de euro în trimestrul al treilea.

Grupul OMV Petrom a înregistrat în primele nouă luni ale anului în curs un profit net de 9,156 miliarde lei, de peste cinci ori mai mare faţă de cel raportat în perioada similară a anului trecut, de 1,676 miliarde lei, pe fondul preţurilor ridicate la ţiţei şi gaze naturale, potrivit rezultatelor financiare pentru ianuarie – septembrie şi trimestrul 3 publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Guvernul român a introdus recent așa numita “taxă de solidaritate” la vânzarea de energie electrică la un preț mai mare de 450 lei/MWh și a impus practic confiscarea diferenței dintre prețul de achiziție și cel de vânzare pe piața gazelor. De asemenea, marilor producători de gaze naturale Romgaz și OMV Petrom nu le-a mai fost permisă, de la 1 septembrie, “vânzarea” gazelor din producția lor către propriile centrale Iernut și Brazi la prețuri de piață.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90