- Publicat de: Ionela Iordachita
- 6-03-2024, ora 19:01
- Știri
Semnal de alarmă asupra alimentelor din supermarketuri!
Semnal de alarmă asupra alimentelor din supermarketuri!
Citiți și: Aceste persoane pierd jumătate din banii de la stat!Specialiștii din domeniul siguranței alimentare de Food Fraud Database trag un semnal de alarmă în privința alimentelor cumpărate din supermarketuri. Acești spun că 10% din produsele pe care le găsim în magazine sunt contrafăcute, potrivit ziare.com
Primul în topul alimentelor contrafăcute este uleiul de măsline extravirgin. Acesta este cel mai des falsificat și poate conține ulei de floarea-soarelui sau de rapiță, notează sursa citată.
Citiți și: Mărcile de alimente cel mai des falsificate. Cum facem diferențaAl doilea produs din clasament este mierea. Aceasta nu este chiar naturală, deseori este alterată cu îndulcitori artificiali.
Brânza este alimentul de pe locul 3. Unii producători adaugă în produs amidon şi uleiuri vegetale pentru a reduce costurile.
Semnal de alarmă asupra alimentelor din supermarketuri!
În ceea ce privește brânza de tip parmezan, aceasta este „învechită” câteva săptămâni în loc de 2-3 ani. Până și la pește eticheta poate fi contrafăcută.
De asemenea, nici laptele, vinul și fructele nu sunt tot timpul autentice. Aceste produse pot fi tratate cu apă, zahăr sau substanțe chimice.
Astfel, produsele capătă o altă culoare și un alt gust.
Sursă: ziare.com
Foto principal: descriptiv/ Sursă: evz.ro