930 x122 grota rece

copii

Sensurile unice aduc disperare în Găvana! ”Ocolim tot cartierul pentru a lasă copiii la școală!”

Multe sensuri unice instituite în cartierul Găvana dau în continuare bătăi de cap șoferilor.

Citiți și: Un scandal incredibil la Auchan! Ce s-a auzit în tot magazinul a șocat pe toată lumea

Strada Liviu Rebreanu este una dintre străzile unde sensul unic instituit îi aduce în continuare la disperare pe șoferi, pe părinții care trebuie să-și ducă copiii la școală, dar și pe comercianții care sunt convinși că vor da faliment. Subiectul pe larg, aici – În Piteşti, sensul unic din Găvana duce spre faliment. Patron: „Ne-au nenorocit complet!”

Se spune că orice schimbare necesită timp pentru acomodare, însă în cazul de față nu mai poate fi vorba despre așa ceva. Deși pe Liviu Rebreanu sensul unic a fost instituit de aproape un an de zile, în continuare naște haos și nemulțumiri.

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Este bătaie de joc!

Primele ”victime” ale măsurii luate din pix sunt părinții copiilor care învață la Școala Gimnazială ”Matei Basarab”, fostă Școală Nr. 19.

La ambele intrări ale instituției de învățământ, atât la cea secundară (care se face din Strada Liviu Rebreanu), cât și la cea principală (care se face prin strada Gheorghe Ionescu-Gion sau printre blocuri), părinții care își duc copiii la școală sunt forțați să ocolească tot cartierul pentru a se întoarce de unde au plecat, și asta din cauza sensurilor unice care nu le dau de ales.

 

Este bătaie de joc!”, se plâng aceștia.

Intrarea secundară este folosită de copiii din clasele pregătitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a și a IV-a, respectiv de sutele de părinți ai acestora, iar intrarea principală de către elevii de la clasa a V-a până la clasa a VIII-a.

Având în vedere faptul că sezonul rece e aproape, iar toamna ne-a întâmpinat deja cu o vreme capricioasă, părinții nu pot alege nici alternativa de a-și conduce copiii la școală pe jos.

Astfel, se creează frecvent ambuteiaje în trafic. Chiar și unii locuitori din zonă se plâng de faptul că, pentru a ajunge acasă trebuie să ocolească tot cartierul de două ori.

În acest caz, utilitatea sensurilor unice lasă de dorit.

Soluții

O primă soluție pentru a face viața mai ușoară tuturor – părinților, copiilor care învață la Școala Gimnazială ”Matei Basarab” și nu numai, ar fi revenirea la circulația în ambele sensuri pe carosabilul străzii Liviu Rebreanu, prin micșorarea trotuarelor aflate pe partea stângă și dreaptă a intrării la școală. Așa se pot crea două benzi, intrare – ieșire.

 

O a doua variantă de a mai diminua din nemulțumiri ar fi ca șoferiilor care merg în față, către intrarea principală a Școlii nr. 19 să li se ofere posibilitatea să facă dreapta pe strada Gheorghe Ionescu-Gion (stradă pe care în prezent este interzis).

 

 

 

Fie alegând una dintre aceste soluții, fie venind cu altele noi, poate mai potrivite, municipalitatea, prin intermediul Comisiei de Circulație,  trebuie să intervină în zonă, deoarece realitatea din teren nu mai suportă amânare.

Eco moto 555×222

Comentarii

8 comentarii

  • ion ion spune:

    Solutia ar fi sa mearga pe jos spre scoala !
    Ca doar nu vin din alte cartiere, localitati …

  • Maria spune:

    Eu stau în zona, ocolesc, asa e, dar e atât de liber acum cartierul încât acest amănunt cu ocolirea e cel mai mic deranjament care poate exista pentru mine. Mi-ar fi mult mai ușor sa ajung acasă dacă ar fi cu dublu sens pe Liviu Rebreanu, chiar pe str aceasta locuiesc, dar nu as vrea sa se revină la circulația de acum un an.
    Eu , ca șofer, ca locuitor al acestei zone, prefer liniștea cartierului care este de acum un an.

  • Gabriel spune:

    Bună ziua!
    Dacă cineva din cei care pot lua o decizie în acest sens citesc aceste mesaje ar fi frumos sa o facă.
    Într-adevăr s-a creat o situație complicată în cartierul Gavana prin instituirea sensurilor unice, fără a avea un vedere că toate urcă spre Str. Ion Minulescu și niciunul nu coboară spre Str. Carol Davila.
    La blocurile din vecinătatea pieței se poate ajunge doar ocolind cartierul.
    Ar fi bine să se revină la dublu sens pe Carol Davila și/sau să se schimbe sensul pe Frații Cătină.

  • Justi spune:

    Cine vă pune să duceți copii la școală cu mașina, dacă este o distanță redusă între domiciliu și școală? Școala mea era la 400 de metri și făceam 5 minute, și în 8 ani de zile nu am mers cu mașina.
    De altfel nici un liceu nu mergeam cu mașina. Stai, ca vor veni acum toți cei cărora le e confortabil să stea în mașină, să își facă nervi in trafic, și să consume timp și bani.

  • Dan Cherbel spune:

    O intrebare ar fi legata de factorul decizional, care sunt acesti membrii ai comisiei de circulatie si care sunt capabilitatile si specializarile lor pentru a lua aceste decizii in favoarea sau defavoarea cetatenilor ( am vazut ca sunt comentarii pro si contra ).
    Poate reveniti cu un articol si ne spuneti si care sunt acesti membrii, sper ca nu sunt in majoritate functionari din Primarie,deoarece eu pe site-ul Primariei Pitesti, foarte aglomerat, nu am gasit nimic.
    In al doilea rand daca numarul celor defavorizati depaseste numarul celor care sunt de acord cu aceste sensuri interzise atunci sa se aplice principiul majoritatii.

  • SpuneNuSensurilorUnicePros5Gandite spune:

    Toți ăștia care se bucura de sensuri unice sunt cei care se bucura ca parchează moka mașinile pe stânga și pe dreapta străzilor, nu sunt cei care plătesc locurile de parcare alocate blocurilor lor
    Rugam Primaia sa-i pună și pe ei la plată
    Asta e discriminare pe față
    De ce aia cu mașini parcate pe străzile primcipale la scara blocului nu plătesc iar noi cei care parcam în parcările amenajate de Primărie plătim și ocolim tot cartierul ca să ieșim din parcările și sensurile unice prost gândite de comisia de,,încurcă circulație”a orașului.

  • Anda spune:

    Soluția ar fi sa nu mai facă toată lumea mutație și sa vina din alte cartiere..cum sa vii din Trivale sau Bascov sa îți aduci copilul la școală în Gavana? Dacă am da copiii la școala de care aparținem, nu am mai avea nevoie de mașini..

  • k spune:

    Ar fi indicat ca circulatia sa fie restrictionata pe langa scoala intrucat dimineata trebuie sa faci slalom printre masinile care circula si cu viteza. Ce sa mai zicem despre parintii care parcheaza chiar in fata intrarilor sa si lase copii si nu le pasa de ceilalti.
    De asemenea amplasarea limitatoarele de viteza pe strada Ion Minulescu , ar mai determina soferii sa- si mai pondereze viteza.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90