pizzeria sapori  930 122

copii

Sensurile unice aduc disperare în Găvana! ”Ocolim tot cartierul pentru a lasă copiii la școală!”

Multe sensuri unice instituite în cartierul Găvana dau în continuare bătăi de cap șoferilor.

Citiți și: Burse pentru elevi indiferent de venitul părinților!

Strada Liviu Rebreanu este una dintre străzile unde sensul unic instituit îi aduce în continuare la disperare pe șoferi, pe părinții care trebuie să-și ducă copiii la școală, dar și pe comercianții care sunt convinși că vor da faliment. Subiectul pe larg, aici – În Piteşti, sensul unic din Găvana duce spre faliment. Patron: „Ne-au nenorocit complet!”

Se spune că orice schimbare necesită timp pentru acomodare, însă în cazul de față nu mai poate fi vorba despre așa ceva. Deși pe Liviu Rebreanu sensul unic a fost instituit de aproape un an de zile, în continuare naște haos și nemulțumiri.

Citiți și: Banii pentru aceste familii vor intra mai rapid în cont!

Este bătaie de joc!

Primele ”victime” ale măsurii luate din pix sunt părinții copiilor care învață la Școala Gimnazială ”Matei Basarab”, fostă Școală Nr. 19.

La ambele intrări ale instituției de învățământ, atât la cea secundară (care se face din Strada Liviu Rebreanu), cât și la cea principală (care se face prin strada Gheorghe Ionescu-Gion sau printre blocuri), părinții care își duc copiii la școală sunt forțați să ocolească tot cartierul pentru a se întoarce de unde au plecat, și asta din cauza sensurilor unice care nu le dau de ales.

 

Este bătaie de joc!”, se plâng aceștia.

Intrarea secundară este folosită de copiii din clasele pregătitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a și a IV-a, respectiv de sutele de părinți ai acestora, iar intrarea principală de către elevii de la clasa a V-a până la clasa a VIII-a.

Având în vedere faptul că sezonul rece e aproape, iar toamna ne-a întâmpinat deja cu o vreme capricioasă, părinții nu pot alege nici alternativa de a-și conduce copiii la școală pe jos.

Astfel, se creează frecvent ambuteiaje în trafic. Chiar și unii locuitori din zonă se plâng de faptul că, pentru a ajunge acasă trebuie să ocolească tot cartierul de două ori.

În acest caz, utilitatea sensurilor unice lasă de dorit.

Soluții

O primă soluție pentru a face viața mai ușoară tuturor – părinților, copiilor care învață la Școala Gimnazială ”Matei Basarab” și nu numai, ar fi revenirea la circulația în ambele sensuri pe carosabilul străzii Liviu Rebreanu, prin micșorarea trotuarelor aflate pe partea stângă și dreaptă a intrării la școală. Așa se pot crea două benzi, intrare – ieșire.

 

O a doua variantă de a mai diminua din nemulțumiri ar fi ca șoferiilor care merg în față, către intrarea principală a Școlii nr. 19 să li se ofere posibilitatea să facă dreapta pe strada Gheorghe Ionescu-Gion (stradă pe care în prezent este interzis).

 

 

 

Fie alegând una dintre aceste soluții, fie venind cu altele noi, poate mai potrivite, municipalitatea, prin intermediul Comisiei de Circulație,  trebuie să intervină în zonă, deoarece realitatea din teren nu mai suportă amânare.

Kaia 555×222
570 X 90 CAPRA 3