pizzeria sapori  930 122

sens unic

În Piteşti, sensul unic din Găvana duce spre faliment. Patron: „Ne-au nenorocit complet!”

O stradă a disperării în Piteşti este strada Liviu Rebreanu, unde noul sens unic bagă comercianţii în faliment.

Citiți și: Atenție, șoferi! Sens unic pe această stradă dintr-un cartier important, de azi!

Strada Liviu Rebreanu din cartierul piteştean Găvana a fost reconfigurată şi se circulă pe sens unic. Deşi primarul Cristian Gentea a declarat în ultima conferinţă de presă că decizia a fost luată în urma unor ample studii şi consultări cu cetăţenii, situaţia din teren (FOTO) este radical diferită.

 

Citiți și: Noi modificări în traficul din Pitești

 

Pe lângă că se circulă groaznic, iată – am aflat de la comercianţii din zonă că, din cauza sensului nou creat, nu mai opresc clienţii la magazine. Nu opresc fiindcă nu au cum, traseul de întoarcere spre casă al multor piteşteni fiind acum pe o altă rută. 

„-Nu mai merge nimic, înainte aveam o mulţime de clienţi. Ne-au nenorocit complet”, ne-a declarat patronul unui magazin din zonă.

În condiţiile actuale, pe comercianţi îi paşte falimentul. Cu siguranţă municipalitatea nu a luat în calcul o asemenea variantă, altfel configuraţia actuală nu ar fi existat.

Toată lumea din cartier vorbeşte despre dezastrul creat din pix, pe hârtiile administrative. Instituirea sensului unic a condus şi la ambuteiaje de nesuportat, iar şoferii trebuie să ocolească tot cartierul ca să-şi transporte copii la şcoală şi să se întoarcă acasă.

 

 

OAMENII SUNT EXASPERAŢI

„-Aşa cum era înainte, singura problemă era o aglomerare spre coborâre, în jurul orei 8 dimineaţa. Apoi era liber”, spune un şofer.

„-Puneţi-vă în situaţia noastră, domnule Primar! Majoritatea copiilor din zonă sunt la Şcoala nr. 19, iar noi trebuie să ocolim tot cartierul pentru un drum pe care înainte îl făceam numaidecât.”, a comentat un altul.

 

 

Potrivit unor surse ePiteşti de încredere, în precendul mandat de la Primărie a existat un studiu potrivit căruia această variantă de sens unic era nepotrivită. Alte studii au dus la concluzia că aşa trebuie să se facă şi s-a realizat ceea ce vedeţi.

Practic, municipalitatea s-a bătut cu pumnii în piept pentru 50 de noi locuri de parcare create, însă circulaţia în Găvana a fost cu totul dată peste cap. Nu îi afectează doar pe şoferii care pierd timp preţios şi bani în trafic, iată că decizia a condus şi la apariţia unei probleme economice în zonă.

Vom reveni!

New Profesional Consult-555×222
eurial 570×90