SMART KIDS 930X122

sens unic

În Piteşti, sensul unic din Găvana duce spre faliment. Patron: „Ne-au nenorocit complet!”

O stradă a disperării în Piteşti este strada Liviu Rebreanu, unde noul sens unic bagă comercianţii în faliment.

Citiți și: Atenție, șoferi! Sens unic pe această stradă dintr-un cartier important, de azi!

Strada Liviu Rebreanu din cartierul piteştean Găvana a fost reconfigurată şi se circulă pe sens unic. Deşi primarul Cristian Gentea a declarat în ultima conferinţă de presă că decizia a fost luată în urma unor ample studii şi consultări cu cetăţenii, situaţia din teren (FOTO) este radical diferită.

 

Citiți și: Noi modificări în traficul din Pitești

 

Pe lângă că se circulă groaznic, iată – am aflat de la comercianţii din zonă că, din cauza sensului nou creat, nu mai opresc clienţii la magazine. Nu opresc fiindcă nu au cum, traseul de întoarcere spre casă al multor piteşteni fiind acum pe o altă rută. 

„-Nu mai merge nimic, înainte aveam o mulţime de clienţi. Ne-au nenorocit complet”, ne-a declarat patronul unui magazin din zonă.

În condiţiile actuale, pe comercianţi îi paşte falimentul. Cu siguranţă municipalitatea nu a luat în calcul o asemenea variantă, altfel configuraţia actuală nu ar fi existat.

Toată lumea din cartier vorbeşte despre dezastrul creat din pix, pe hârtiile administrative. Instituirea sensului unic a condus şi la ambuteiaje de nesuportat, iar şoferii trebuie să ocolească tot cartierul ca să-şi transporte copii la şcoală şi să se întoarcă acasă.

 

 

OAMENII SUNT EXASPERAŢI

„-Aşa cum era înainte, singura problemă era o aglomerare spre coborâre, în jurul orei 8 dimineaţa. Apoi era liber”, spune un şofer.

„-Puneţi-vă în situaţia noastră, domnule Primar! Majoritatea copiilor din zonă sunt la Şcoala nr. 19, iar noi trebuie să ocolim tot cartierul pentru un drum pe care înainte îl făceam numaidecât.”, a comentat un altul.

 

 

Potrivit unor surse ePiteşti de încredere, în precendul mandat de la Primărie a existat un studiu potrivit căruia această variantă de sens unic era nepotrivită. Alte studii au dus la concluzia că aşa trebuie să se facă şi s-a realizat ceea ce vedeţi.

Practic, municipalitatea s-a bătut cu pumnii în piept pentru 50 de noi locuri de parcare create, însă circulaţia în Găvana a fost cu totul dată peste cap. Nu îi afectează doar pe şoferii care pierd timp preţios şi bani în trafic, iată că decizia a condus şi la apariţia unei probleme economice în zonă.

Vom reveni!

555×222 grota rece

Comentarii

10 comentarii

  • Maria spune:

    Imi pare rau de magazine, dar eu locuiesc pe str Liviu Rebreanu si ma bucur de noul sens, este mult mai bine, si eu, ca si alti oameni din zona, astazi ocolesc o gramada cand trebuie sa ma duc undeva, dar prefer cum este acum decat nebunia de pana acum.
    Am semnat pt transformarea str cu sens unic. Nu stiu cand a mai fost aceasta propunere , daca a fost publica , altfel semnam de atunci

  • ggg spune:

    @ Maria – Cucoana, daca nu ai vreun atac cerebral nu imi explic cum poti sa gandesti in halul asta (ca sa nu mai spun de felul in care scrii)! Nu cumva tu esti tot aia care la un articol anterior pe tema sensurilor unice zicea ca e e mai bine asa fiindca e mai liniste? Ce zici ca ai semnat, cucoana? Vrei sa spui ca mincinosul ala de primar chiar s-a consultat cu oamenii din cartier inainte de a lua decizia aia tampita? Si eu de ce n-am auzit de nicio consultare „ampla” asa cum se lauda mincinosul? Aaa, daca el se refera ca a pus pe internet desenul ala mizerabil, facut mic si de neinteles, de parca era desenat de Celentano din Las Fierbinti, atunci da, am vazut si eu mazgaleala aia, dar nu cred ca e vreun om din cartier care sa fi inteles ceva din ea atunci. In rest, ce consultare? A luat nesimtitul in seama vreuna din plangerile ulterioare? Cred ca nici nu mai calca prin cartier, ca stie ca daca il vede lumea il injura!…

  • Daniel spune:

    Locuiesc in A 7 și o bătaie de joc mai mare la adresa noastră nu se putea face . Carburantul consumat in plus zi de zi,cine îl plătește? Ajung in cartiei, mai am câteva sute de metri sa ajung acasă ,dar trebuie sa ocolesc cartierul și să mai prind și aglomerat ! O mare prostie!

  • Radu M spune:

    Toată lumea vorbește de șoferi, dar de pietonii și copiii, care mergeau lipiți de mașini, pt ca nu aveau trotuare în toată garanție? Pe mine personal și politia m-a claxonat sa ma dau la o parte de pe strada, și nu aveam pic de trotuar. Sunt șofer, și ne meritam aglomerația.

  • Mihai Ion spune:

    Orice schimbare necesita timp pentru acomodare!
    Este MULT mai bine acum decat nebunia care era inainte.
    Incercati sa priviti problema in ansamblul ei, nu fiecare sa judece dupa cum ii e lui bine.
    Felicitari Primariei pentru masura luata. Sper sa ramana asa!

  • ggg spune:

    Mda… Nu ati lasat comentariul meu pe site, ar fi penibil sa va explic ce ati facut, apropo de libertatea de exprimare… Asa ca va urez „Sarbatori fericite!” si va doresc ca pupincurismul catre primar sa va aduca noi si minunate oportunitati! Nu mai intru aici niciodata, gudbai!

  • Herascu Anton spune:

    E foarte bine ,dorim și noi pe Carpenului ci întoarcere pe Alunului

  • Sergiu spune:

    De când s-au făcut sensurile unice în Găvana s-a în.multit numărul de accidente iar ce este cel mai rău este faptul că au fost și accidente cu victime chiar în jurul școlii nr. 19.. Traficul este mult mai aglomerat pe timpul zilei iar noapte circulă ,, șmecherii” cu viteză.
    Pentru locatarii care au parcarea plătită în spatele blocurilor e un chin deoarece trebuie sa ocolească aproape toată Găvana 3 dacă au bagaje de lăsat sau de luat de la domiciliu iar toată lumea se vaită ca de poluare. Consumul de carburant duce la poluare. Apare și poluarea fonică și praful degajat de pe aceste străzi care nu cred sa fie spalate vreodată.
    Cei care au blocurile la strada principala se bucura de sensurile unice pentru ca li s-au creat parcări pe care nu le plătesc ca ceilalți cetățeni. Parcările pe străzile principale sunt gratuite. Sa plătească și ei parcarea și sa vedem atunci dacă le mai convine sensul unic de pe strada unde se afla blocul în care locuiesc.
    Pe scurt e bătaie de joc la adresa locatarilor care plătesc parcarea dar și la adresa celor care-i vizitează. Ocolesc aproape tot cartierul.

  • Popa spune:

    De acord cu dna Maria.

  • Gigi spune:

    Și în Prundu, pe lângă blocul B 33, aceeași tâmpenie. Trebuie să te învârți pe după blocuri aiurea, ca să ajungi unde trebuie. Cei care merg la vulcanizarea de vizavi de Lidl se întorc pe contrasens și astfel scapă de balamucul de la barieră. Dacă vrei să mergi in centru și s-a dat drumul la barieră, ai cam incurcat-o, pentru că trebuie să stai și 10-15 minute…. Cred că mai rău au complicat situația, in loc s-o clarifice. Dar probabil că trebuie și unii de prin Primărie să facă ceva.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90