Donaris 930 x 122

cupluri infertile

Serviciile medicale de care nu vor mai beneficia femeile de peste 40 de ani

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat că femeile de peste 40 de ani s-ar putea să nu mai beneficieze de ajutorul pentru cupluri infertile.

Citiți și: Elevii din clasele primare ar putea învăța doar dimineața

În prezent se vorbește despre extinderea programului de ajutoare a cuplurilor infertile care doresc copii, dar și despre impunerea unor criterii precum cel mai sus menționat.

Ministrul a dat ca exemplu alte țări din Uniunea Europeană, unde există astfel de criterii.

Citiți și: Școlile din toată țara își schimbă programul pe 15 februarie

Noi avem un punct de vedere, un raport al comisiei de specialitate a Ministerului Sănătăţii, care propune astfel de criterii care să facă posibilă pentru cuplurile infertile, să facă posibil să aibă un copil, cu riscuri cât mai puţine pentru că şi lucrul ăsta trebuie luat în considerare, iar vârsta până la care se face acest lucru în Uniunea Europeană este de maxim 40 de ani.

De obicei, la 40 de ani, până la 40 de ani vârsta mamei, 42 de ani în câteva ţări şi ceea ce este extrem de important, de asemenea, un parametru care trebuie evaluat şi în funcţie de acest lucru să se recomande această procedură, este vorba despre rezerva ovariană care se calculează la femei încât beneficiarele sau cuplurile beneficiare ale acestui program să aibă o şansă cât mai mare să aibă copii şi în primul rând să aibă copii sănătoşi”,  a transmis Alexandru Rafila, potrivit news.ro.

Ministrul a mai precizat că programul derulat de Ministerul Sănătăţii acoperă procedura în sine, dar că există şi posibilitatea de a acoperi parţial sau total tratamentul necesar.

Sursă foto principal: playtech.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90