Donaris 930 x 122

copii

ARGEȘ: GENERAȚIA „UITATĂ” ACASĂ

Argeș: Generația „uitată” acasă. 2.594 de copii din judeţul Argeş au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Așa spune cea mai recentă statistică oficială în acest sens a Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeș.

Citiți și: Interzis în școli de la 1 septembrie 2022!

În majoritatea cazurilor, la muncă peste hotare este plecat doar unul dintre părinți. Există, însă, și în jur de 400 de copii ai căror ambii părinți au părăsit temporar țara pentru un salariu mai bun.

În astfel de situații, copiii au rămas în grija bunicilor sau a altor rude, dar sunt şi cazuri în care de copii se ocupă persoane care nu au legătură de rudenie cu familiile lor (asistenți maternali, alte familii sau persoane) sau cazuri de copii preluați de centrele de plasament.

Citiți și: Argeșul, în top la naşterile din mame cu vârste între 10 şi 15 ani!

Precizăm că în Piteşti funcționează de câţiva ani un centru în care specialişti ai organizaţiei „Salvaţi Copiii” consiliază şi ajută astfel de copii. Centrul se află în spatele blocului Magnolia, pe strada Constantin Brâncoveanu.

La sfârșitul anului trecut, nu mai puțin de 112.000 de copii din România aveau unul sau ambii părinți (peste 17.000) plecați să muncească în străinătate, potrivit datelor de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA).

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

570 X 90 POSADA 3