New Profesional Consult 930 x 122

bălilești

COMUNĂ DIN ARGEȘ, PROIECT SOCIAL: CENTRU DE ZI ȘI COMPLEX DE LOCUINȚE

Comună din Argeș, proiect social: Centru de zi și complex de locuințe. Astăzi a fost semnat contractul de finanțare pentru construirea unui complex de 4 locuinţe protejate şi amenajarea unui centru de zi în satul Bălileşti al comunei Tigveni.

Citiți și: Argeș: Un nou consilier județean

În fiecare dintre cele 4 locuinţe protejate vor sta câte 8 beneficiari (32 de persoane adulte cu dizabilităţi, dezinstituţionalizate din Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni).

“Prin serviciile oferite în locuinţele protejate se creează un mediu propice de îngrijire şi asistenţă, un mediu cât mai apropriat de cel de tip familial, care să le permită beneficiarilor să dobândească un nivel corespunnzător de independenţă pentru integrare socială şi profesională”, ne informează Consiliul Județean Argeș.

Citiți și: Atenție! Se lucrează pe drumurile județene!

În ceea ce privește centrul de zi, acesta va fi amenajat prin reabilitarea, modernizarea și dotarea unui imobil existent.

Viitorul centru de zi va fi amenajat “pentru beneficiarii locuinţelor protejate, precum şi pentru persoane adulte cu dizabilităţi din comunitate, contribuind astfel la prevenirea instituţionalizării persoanelor adulte cu dizabilităţi aflate în familiile din comunitate”, potrivit sursei citate.

Centrul de zi va avea o capacitate de 40 de locuri.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 5.565.723,24 de lei cu TVA. Contractul este finanțat “în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiţii 8.1 – Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale, culturale şi de recreere, precum şi trecerea de la serviciile instituţionale la serviciile prestate de colectivităţile locale, Obiectivul Specific 8.3 – Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale –  Apelul de proiecte P.O.R./8/8.1/8.3/B/1 – Grup vulnerabil: persoane cu dizabilităţi”, ne informează Consiliul Județean.

Proiectul a fost realizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în parteneriat cu Unitatea Administrativ Teritorială (U.A.T.) comuna Tigveni.

Donaris 555×222

Comentarii

570×90 MAIA