New Profesional Consult 930 x 122

elevi

Elevii din învățământul primar vor primi anual vouchere pentru ochelari de vedere

Elevii din învățământul primar vor primi anual vouchere pentru ochelari de vedere

Citiți și: Se dă din nou liber în curtea școlii și după ore

Părinții elevilor din învățământul primar vor putea să ceară un bon valoric pentru controlul oftalmologic al copilul lor și cumpărarea de ochelari de vedere pentru acesta în fiecare an, în valoare de 0,4 din cuantumul indicatorului social de referință (ISR), potrivit unei propuneri legislative înregistrate la Senat.

Propunerea legislativă prevede că părinții vor putea cere, în scris, individual pentru fiecare copil, la finalul fiecărui an școlar sau la momentul înscrierii la școală a copilului acest bon în valoare de 210 lei pentru acest an.

Citiți și: Veste de coșmar pentru elevi!

Aceste tichete vor fi bonuri de valoare acordate anual elevilor din învățământul primar pentru achitarea contravalorii următoarelor bunuri și servicii oftalmologice:

control oftalmologic periodic sau la nevoie;

achitarea contravalorii ochelarilor de vedere;

intervenții medicale sau tratamente oftalmologice.

Tichetul va putea fi folosit doar pentru copilul pe a cărui nume va fi emis. Părinții cu mai mulți copii vor putea cere vouchere pentru fiecare dintre ei.

Aceste tichete vor avea o valabilitate de 12 luni de la data emiterii, urmând să fie emise fie în format fizic, fie pe card.

Dacă va ajunge să treacă de votul Parlamentului, prevederile propunerii se vor aplica în următorul an oficializării sale.

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3