NOR CURIER 930X122

free hugs

“FREE HUGS”, CAMPANIA LAVINIEI CHIȚU, VINE ȘI ÎN PITEȘTI

Piteșteanca Lavinia Chițu (28 de ani), prima interpretă în limbaj mimico-gestual din România care “traduce” inclusiv videoclipuri pentru persoanele cu deficiențe de auz, a inițiat luna aceasta campania “Free Hugs”, o acțiune gândită să-i apropie pe oameni cu o îmbrățișare.

Citiți și: (VIDEO) ELEVII DE LA “BRĂTIANU” AU OFERIT ÎMBRĂȚIȘĂRI GRATUITE

Pe 25 ianuarie 2020, în Piața Universității din București, împreună cu părinții ei, mobilizați în campanie alături de mai multe persoane cu deficiențe de auz, a avut parte de momente impresionante.

„Deși a fost frig, am simțit emoție și îmbrățișări calde, am realizat că românii sunt triști, fiind timizi să fie îmbrățișați sau să dăruiască la rândul lor o îmbrățișare. Mai sunt necesare astfel de inițiative minunate pentru fiecare om care simte nevoia să se implice, să facă un pas în față, fără a se pierde în societatea tulbure în care ne aflăm.

Pentru asta țin să mulțumesc echipei mele, voluntarilor și persoanelor care m-au susținut, dar și celor care nu au putut fi prezenți. O să mai organizez astfel de evenimente în București, dar și în alte orașe. Curând o să fac și în Pitești”, anunță Lavinia pe blogul său.

Am încercat să aflăm de la ambițioasa tânără de ce a organizat această campanie.

„De ce? Pentru că este nevoie de astfel de inițiative, am uitat să mai fim umani, să ne îmbrățișăm, indiferent de orice. Ne ajută foarte mult ca și energie. Oamenii de știință spun că avem nevoie de 8 îmbrățișări, de minimum 12 secunde fiecare, ca să avem ziua frumoasă. Și sincer, oamenii sunt prea triști și au uitat acest aspect al umanității. Și vreau să mi se alăture cât mai multe persoane. Probabil și în Pitești o să implic și persoane cu deficiențe de auz”, declară Lavinia Chițu pentru publicația noastră.

Data evenimentului din Pitești n-a fost deocamdată stabilită.

Lavinia Chiţu este o persoană fără nicio deficienţă de auz. Pentru că mama şi tatăl ei sunt surzi, a trebuit să înveţe limbajul semnelor de mică. A profesat ca prezentatoare în limbaj mimico-gestual, iar din dorinţa de a da o mână de ajutor, Lavinia s-a implicat în tot felul de activităţi dedicate acestor oameni. În urmă cu trei ani a tradus pentru prima dată în limbaj mimico-gestual românesc un videoclip.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3