930 x122 grota rece

harta

HARTA MORTALITĂȚII INFANTILE ÎN ROMÂNIA. UNDE SE SITUEAZĂ ARGEȘUL

 

Citiți și: Vești foarte mari în Argeș!

Organizația Salvați Copiii a alcătuit harta mortalității infantile din România, iar Argeșul se află peste media națională.

Conform organizației care a făcut public raportul astăzi, harta mortalității infantile arată un clivaj major între județe și regiuni, una dintre cauzele directe fiind gradul de dotare a maternităților și secțiilor de terapie intensivă.

Citiți și: Alarmant! Mortalitatea maternă, în creștere!

Astfel, în județul Tulcea, aflat pe primul loc al acestui capitol dramatic, rata mortalității infantile este de peste cinci ori mai mare decât în Municipiul București, unde sunt concentrate multe maternități de gradul trei.

Județele unde mor cei mai mulți copii sub un an, raportat la mia de copii născuți vii (date INS provizorii, pentru anul 2019)

 Tulcea – 15,6 la mia de copii născuți vii
Mehedinți – 11,7‰
Constanța – 9,5‰
Vrancea – 9.3‰
Mureș – 9.0‰

În Argeș, rata mortalității infantile este de 6,3‰, deci peste media națională. Rata mortalității infantile la nivel național este de 6,2‰.

Cele mai mari probleme întâmpinate de medici se referă la insuficiența echipamentelor de protecție în prima fază a crizei, lipsa de personal, infrastructura care nu permite organizarea circuitelor separate și, mai ales, insuficiența echipamentelor, în special a incubatoarelor, necesare pentru îngrijirea  nou-născuților în contextul generat de pandemie, arată Organizația Salvați Copiii.

FOTO: descriptiv (PLAYTECH)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3