930×122 CAPRA 5

harta

Oficial! Argeșul, pe harta seismică a țării

Oficial! Argeșul, pe harta seismică a țării

Citiți și: Șoc pe piața imobiliară! Apartamente mai ieftine cu 30%

Guvernul a adoptat recent Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de cutremur.

În acest document sunt prevăzute atribuțiile instituțiilor statului în caz de seism major.

Citiți și: Lege intrată în vigoare! Se dau bani de la stat!

Regulamentul conține, de asemenea, și o hartă a zonelor în care se pot produce cutremure, precum și una a riscului seismic.

De departe, zona seismică Vrancea, cu o seismicitate aflată la adâncimi intermediare, respectiv între 60 și 170 de kilometri, este cea mai periculoasă.

Afectează nu mai puțin de două treimi din teritoriul național, precum și o parte din Republica Moldova şi Bulgaria, scrie Ziarul de Iași.

Oficial! Argeșul, pe harta seismică a țării

Însă pe lângă Vrancea, există nu mai puțin de 13 surse seismice crustale (superficiale sau de suprafață), care pot produce cutremure resimțite pe teritoriul național, chiar dacă unele sunt în țări învecinate: Bulgaria, Serbia și Ungaria.

Una dintre aceste zone se află în județul Argeș.

Este vorba de Depresiunea Bârlad, Depresiunea Predobrogeană, Falia Intramoesică, Depresiunea Transilvaniei, Danubiană, Gorj, zona Făgăraş – Câmpulung Muscel, Crişana – Maramureş, Șabla, Banat, Satu Mare, Porțile de Fier, zona Dobrogei).

Pe baza acestor analize a rezultat o a doua hartă care se referă la hazardul seismic și care arată că județele cele mai puțin expuse sunt cele din centrul Transilvaniei:

Hunedoara, Alba, Arad, Cluj, Bistrița și Sălaj.

Hazardul este redus și în județe precum Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj, Bihor, Suceava, Mureș sau Harghita.

Detalii, AICI – Harta riscului seismic în România. Zonele cele mai sigure versus zonele cele mai expuse

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3