Mod noapte Mod zi
miercuri, 22 ianuarie 2025 la ora 10:52
pizzeria sapori  930 122

Centrul de Diagnostic și Tratament Pitești

Se reabilitează un corp al Spitalului Bălcescu!

Corpul C3 care aparține Centrului de Diagnostic și Tratament Pitești poate fi reabilitat și consolidat prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat. Clinica medicală se află pe Bulevardul I.C. Brătianu, Nr.62, Pitești.

Citiți și: CNAIR a lansat licitația pentru modernizarea DN 73 C Curtea de Argeș-Tigveni

Obiectivul a fost selectat pentru finanțare, aflându-se pe lista primele 50 de proiecte depuse în cadrul programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat. Lista a fost făcută publică astăzi.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) transmite într-un comunicat de presă:

„În total, 19 instituții de învățământ, 13 edificii socio-culturale, 11 blocuri de locuințe, 4 clădiri administrative și 3 unități de sănătate au fost incluse în lista celor care pot primi finanțare odată ce autoritățile locale depun documentele suplimentare necesare.

Citiți și: Pitești. „Zinca Golescu” revine în forță! Un nou capitol în istoria învățământului!

Clădirile sunt din București, Argeș, Botoșani, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Neamț, Prahova, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea, iar suma totală solicitată pentru consolidarea lor este de 738 milioane de lei.

În urma includerii pe Ordinul de ministru, beneficiarii trebuie să depună documentația necesară în vederea încheierii contractelor de finanțare. Odată încheiate aceste contracte, având în vedere că finanțarea este asigurată din bani publici, se va derula procedura de achiziție publică, iar după aceea pot începe lucrările de consolidare.

După cum este cunoscut, Ministerul Dezvoltării derulează Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanțarea este de 100%. Locatarii clădirilor consolidate și autoritățile locale nu vor fi nevoiți să restituie banii.

În perioada 3 ianuarie – 20 februarie, a fost deschis apelul de proiecte pentru Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, în urma căruia au fost depuse cereri de finanțare pentru consolidarea seismică a 366 de clădiri.

Celelalte 316 proiecte dintre cele 366 de solicitări de includere în Program au primit solicitări de clarificare și sunt în etapa de evaluare.

Suplimentar clădirilor consolidate prin Programul național de consolidare, ministerul finanțează, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), alte 251 de clădiri, iar, prin Compania Națională de Investiții, 57 de clădiri.”

Sursă foto principal: Google Street View

New Profesional Consult-555×222
HerasMed (570 x 90 px)