930 x122 grota rece

Aripi

Este OFICIAL: Schimbări majore la celebra școală de fotbal Aripi Pitești!

Este OFICIAL: Schimbări majore la celebra școală de fotbal Aripi Pitești!

Citiți și: Gentea mai inaugurează o nouă linie de transport Publitrans! Și Stroe de la Bradu este prezent

O veste bună, mult așteptată, a fost făcută azi de municipalitate, prin vocea primarului Cristian Gentea.

„Începem și modernizarea terenului sintetic de fotbal Aripi al Liceului cu Program Sportiv Viitorul din Pitești!” – a transmis edilul.

Citiți și: În sfârșit! Vestea care schimbă soarta noului stadion „Nicolae Dobrin”

Contractul de proiectare și execuție a fost semnat azi, 29 aprilie 2024. Potrivit acestuia, în 4 luni spațiul ar trebui să fie reabilitat complet.

Ce se va face:

„Cu o lungime de 80,38 metri și o lățime de 40,20 metri, terenul utilizat de copiii legitimați la clubul piteștean va fi reamenajat prin înlocuirea actualului covor sintetic cu gazon artificial de 60 de milimetri de cea mai bună calitate, marcaj cu vopsea albă rezistentă la factori de mediu, porți noi din polietilenă, iluminat cu LED!”, a mai spus Cristian Gentea.

Unde este terenul

În cartierul piteștean Craiovei, lângă Școala ”Mihai Eminescu” (fosta nr. 11) există 3 terenuri de fotbal, de diferite dimensiuni, care țin de Liceul cu Program Sportiv (LPS).

Unul de iarbă, unul sintetic cu dimensiuni mai reduse față de cel de iarbă, și încă unul în spatele terenului sintetic, de dimensiuni mai mici, care este lăsat să se degradeze de ani de zile.

Cel din urmă va fi refăcut acum.

Lăsat în paragină ani de zile

Terenul a fost lăsat să se degradeze ani de zile.

De pildă, acum 7 (ȘAPTE!!!) ani, ePitești semnala problemele cu care se confruntă terenul de  joc.

Era pre vremea primarului Cornel Ionică.

La momentul respectiv, șeful de la LPS, Silviu Corodi, a evitat să dea răspunsuri concrete.

Vă invităm să aflați detalii, AICI.

ePitești a realizat și imagini la fața locului. Iată, AICI.

Situația a început să se schimbe atunci când s-a schimbat și conducerea Primăriei Pitești.

Edilul Cristian Gentea a luat primele măsuri. Și a anunțat lucrări de reabilitare.

AICI a scris ePitești un material pe marginea subiectului. 

Iar după vizita-fulger, în proiectul de buget pentru acest an a fost cuprinsă și reabilitarea terenului.

Ulterior, s-a votat și în Consiliul Local demararea lucrărilor. Investiția a fost estimată la momentul respectiv la circa 160.000 de euro. Detalii aveți AICI.

Iar astăzi, iată că, după atâția ani de zile, avem certitudinea că terenul va fi readus la viață.

Vom continua să urmărim îndeaproape subiectul. Și vom aduce în atenția dumneavoastră, cititorii, toate informațiile de interes.

Update: Primăria oferă date pe larg privind modernizare terenului:

„Modernizarea terenului de fotbal „Aripi” – Liceul cu Program Sportiv „Viitorul”: semnare contract de proiectare și execuție!

Astăzi, 29 aprilie 2024, Primăria Municipiului Pitești a semnat contractul de proiectare și execuție aferent lucrărilor de modernizare a terenului sintetic de fotbal „Aripi” al Liceului cu Program Sportiv „Viitorul”, din Pitești.

Contractantul este Asocierea dintre SC BLUART ROM GRUP SRL (lider), SC SILVORA TERA SRL (asociat), SC ENERGO PREST COMPANY SRL (asociat) cu subcontractantul SC SOLEXPERT COMPANY SRL. Valoarea contractului este de 600.096,32 cu TVA, iar durata de execuție a acestuia este de 4 luni (proiectare – 1  lună, execuție lucrări – 3  luni).

În prezent, terenul este utilizat de către copiii legitimați la clubul sportiv „Viitorul”, ca teren de fotbal. Pe amplasament există amenajat un teren de fotbal cu gazon sintetic, montat în anul 2007, împrejmuit cu gard din plasă de sârmă montată pe stâlpi metalici, iluminat de 6 lămpi cu LED montate, de asemenea, pe stâlpi metalici. Gazonul sintetic existent pe teren este uzat, are un aspect estetic neplăcut, prezintă denivelări și nu mai îndeplinește cerințele calitative necesare pentru practicarea jocului de fotbal.

Lucrările ce urmează a fi realizate sunt:

-desfacerea covorului sintetic existent pe teren și demontarea porților existente;

-aplicarea unui strat de nisip de 3 cm grosime, peste stratul suport existent;

-montarea unui nou gazon artificial, cu o grosime de 60 mm;

-marcarea terenului cu vopsea de culoare albă, rezistentă la acțiunea factorilor de mediu;

-montarea celor două porți cu plasă din polietilenă.

Terenul destinat pentru reabilitare are o suprafață construită de 3.166 mp și aparține domeniului public al Municipiului Pitești, fiind situat în intravilanul localității.”

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Vasile Florentina spune:

    Bună ziua ! Rog să se ocupe și să se găsească soluții și pentru locurile de parcare din zona stadionului , deoarece este un coșmar pentru locuitorii blocurilor din zona stadionului atunci când se organizează meciuri, și nu numai . Au făcut doar străzi cu sensuri unice și au desființat locuri de parcare în zona respectivă, dar în rest nicio modernizare .

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3