Donaris 930 x 122

baza sportivă aripi

Vizită FULGER și decizia MOMENTULUI! Se refac terenurile de la „Aripi” Pitești!

Vizită FULGER și decizia MOMENTULUI! Se refac terenurile de la „Aripi” Pitești!

Citiți și: Fotbalul argeșean are viitor datorită lor! Iată campionii

Vești bune pentru tinerele talente! Vor avea loc lucrări de reabilitare la baza sportivă „Aripi” a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Piteşti.

Concret, două terenuri urmează să fie refăcute în decursul acestui an: terenul de iarbă sintetică, împreună cu terenul de ciment aflat în spatele acestuia. De asemenea, și gardul care împrejmuiește terenul sintetic urmează să fi reabilitat.

Citiți și: Pitești. Muzeul Județean Argeș, reabilitat cu aproape 5 milioane de €

În cartierul piteștean Craiovei, lângă Școala ”Mihai Eminescu” (fosta nr. 11) există 3 terenuri de fotbal, de diferite dimensiuni, care țin de Liceul cu Program Sportiv (LPS).

Unul de iarbă, unul sintetic cu dimensiuni mai reduse față de cel de iarbă, și încă unul în spatele terenului sintetic, de dimensiuni mai mici, care este lăsat să se degradeze de ani de zile.

În această dimineață, reprezentanți ai Primăriei Pitești, în frunte cu edilul municipiului Pitești, Cristian Gentea, au făcut o vizită fulger la fața locului pentru a vedea cum se prezintă situația.

Cum arată terenul sintetic

Covorul sintetic de pe teren lipsește în anumite locuri, iar gardul este dezafectat în anumite părți. Nici porțile și băncile de rezervă nu arată prea bine.

De ani de zile această suprafață de joc pe care tinerele talente se antrenează pentru a deveni fotbaliști profesioniști arată în acest fel.

Terenul mic

Situația este mult mai gravă când vine vorba de terenul alăturat celui sintetic, care arată deplorabil de ani de zile. Suprafața de ciment este crăpată, din ea crescând adesea buruieni. De-a lungul timpului, și gunoaie și-au făcut veacul aici.

Edilul Cristian Gentea ne-a declarat că în curând acest teren va fi transformat tot într-un teren sintetic.

În 2017, pe vremea primarului Cornel Ionică, ePitești.ro aducea în prim-plan dezastrul de la renumita bază sportivă. Subiectul pe larg, AICI – (VIDEO) „ARIPI” FRÂNTE. DEZASTRU LA RENUMITA BAZĂ SPORTIVĂ

Așa arătau ambele terenuri atunci ⬇️

 

Realitatea este tristă și nefericită având în vedere istoria glorioasă a „Aripi” Pitești, care a fost cea mai bună pepinieră a fotbalului românesc.

În ultimii doi ani, municipalitatea piteșteană a depus eforturi considerabile pentru a menține interesul tinerilor pentru sport.

Anunțul privind lucrările de reabilitare de la complexul sportiv ”Aripi” vine într-o perioadă în care Primăria Pitești, condusă de Cristian Gentea, a finalizat o serie de investiții importante în educație și sport.

Vorbim aici de inaugurarea Pitești Area, inaugurarea Bazinului Olimpic Pitești, de demersurile privind noul stadion ”Nicolae Dobrin”, de investiții destinate instituțiilor de învățământ (realizare săli de sport) și multe altele.

Un lucru e cert, performanța depinde și de condițiile oferite tinerelor talente, iar dacă se vrea performanță la Pitești trebuie să se investească.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA