930 x122 grota rece

lps pitești

SCANDALOS! ÎN CE HAL ARATĂ UN TEREN DE FOTBAL DE LA ARIPI

Scandalos ! În ce hal arată un teren de fotbal.

Citiți și: Fotbalul argeșean are viitor datorită lor! Iată campionii

În cartierul piteștean Craiovei, lângă Școala ”Mihai Eminescu” (fosta nr. 11 care are, la rându-i, 2 terenuri de sport, unul sintetic și unul de ciment) există 3 terenuri de fotbal, de diferite dimensiuni, care țin de Liceul cu Program Sportiv (LPS). Unul de iarbă, vestitul teren de la „Aripi” care ar fi fost retrocedat, mai precis jumătate din acesta (detalii: AICI și AICI), unul sintetic cu dimensiuni mai reduse față de cel de iarbă, și încă unul în spatele terenului sintetic cu dimensini mai mici, care este lăsat să se degradeze de ani de zile.

Însă, aici s-ar putea antrena grupele mici, exemplu concret: grupa formată din copii ce sunt născuți între anii 2008-2009, a profesorului Vivi Moisescu, fost fundaș dreapta la FC Argeș între anii 1970-1980.

Citiți și: LPS „VIITORUL” PITEȘTI SUSPENDĂ CURSURILE DIN CAUZA GRIPEI

Am vrut să aflăm de ce, chiar dacă sunt alăturate, starea unuia dintre acestea este deplorabilă de ani de zile și nu se găsesc fonduri necesare minime pentru a se investi în acest teren.

Am mers pe firul problemei și am întrebat la Primăria Pitesti care este situatia cu acest teren. L-am chestionat pe vicele Sorin Apostoliceanu (foto), care ne-a relatat:

Terenul de sport este, de aproximativ 20 de ani, dat în folosință Liceului cu Program Sportiv Viitorul Pitești. Astfel, instituția de învățământ ar trebui să se ocupe de buna stare a terenului. Concret, să nu fie mizerie și nici pericol de accidentare pentru copii.

 

Bun, mergem mai departe.

Sunăm la Dumitru Tudosoiu (foto), inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Argeș, care precizează că: ”atât timp cât terenul este dat în folosința Liceului cu Program Sportiv, indiferent cui aparține legal, instituția de învățământ este obligată se se ocupe, prin intermediul directorului, de buna stare a acestuia.”, declară pentru ePitești Tudosoiu, care adaugă și că se va asigura că la terenul în cauză va fi, în perioada următoare, ”ordine și disciplină”.

Normal și firesc, dorim să discutăm cu mai marele conducător al LPS.

Care este punctul de vedere al conducerii Liceului cu Program Sportiv în această situație? Unul agresiv! Contactat telefonic, directorul Silviu Corodi (foto) a afirmat că terenul este în litigiu și nu se poate face nimic. Nimic mai fals, domnule Corodi, conform reprezenaților Primăriei Pitești este vorba, într-adevăr, de un litigiu, dar nu pentru terenul cu dimensiuni mai mici care face obiectul acestui articol. Acesta a răspuns întrebărilor noastre cu alte întrebări, spunând că trebuie să primim lămuriri de la Primărie.

Domnule Corodi, să înțelegem că domnul primar Ionică și domnul general Tudosoiu ar trebui să vină să faca ordine pe terenul de sport, să adune cioburile, să stranga iarba depozitată acolo, să care poarta dezafectată… și, eventual, să pună un covor sintetic.

Nu domnule, dumneavoastră, în calitate de director al LPS, trebuie să aveți grijă de toate aceste lucruri, dumneavoastră trebuie să mergeți la Primărie să cereți fonduri pentru a face acest terent funcționabil pentru copiii noștri. Nu-i așa că daca era teren de baschet, v-ați fi ocupat mai mult de respectivul teren? Din moment ce aveți această specializare…

Pe lângă lipsa dorinței de a comunica civilizat, directorul Silviu Corodi ne-a și apostrofat: ”Scrieți și lucrurile bune pe care le-am făcut, nu întrebați numai ce vreți!” Da, exact așa! Laudele, domnule Corodi, se aduc atunci când este cazul. În această situație vrem, dacă nu este posibilă rezolvarea problemei, măcar îmbunătățirea ei.

P.S. Care lucruri bune, domnule director Corodi? Cumva camerele video montate tot la Aripi pe stâlpi? De ce? Pentru cine și la ce folosesc? Pentru acestea ați avut buget? Sau aveți buget doar pentru ce doriți dumneavostră?

Vom urmări subiectul.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90