930×122 CAPRA 5

asistenta sociala

JOS PĂLĂRIA! CEL MAI BUN ASISTENT SOCIAL DIN ȚARĂ ESTE UN PITEȘTEAN!

Deşi părintele Decebal Floroaica este cel care se număra printre favoriţii la câştigarea titlului de cel mai bun asistent social din domeniul persoanelor fără adăpost, comisia specializată a hotărât ca premiul să ajungă pe mâna celui mai bun prieten al acestuia, Ionut Neacşu, preşedintele asociaţiei „Sprijin pentru Viaţă”.

Citiți și: S-a aprobat! Salarii mai mari cu 20% pentru acești angajați

Citiți și: Concurs de angajare la o instituție publică din Argeș

Ajută copiii romi și oamenii străzii

De-a lungul anilor Ionuț Neacșu s-a dedicat rezolvării problemelor de integrare a copiilor români de etnie romă. În cadrul unui proiect el a construit în comuna Călinești singurul centru din județul Argeș pentru copiii romi. De asemenea, s-a ocupat şi de organizarea unor cursuri în premieră pentru persoanele de etnie romă. A avut, însă, grijă și de oameni ai străzii. „Surpriza a fost câştigarea acestui premiu la categoria persoanelor fără adăpost! Eu mă aşteptam să câștig la minorităţi, dar se pare că întâmplarea, destinul, zarurile au făcut posbile aceste lucruri. Avem un adăpost de noapte pentru oamenii străzii, adăpost făcut în parteneriat cu Primăria Piteşti. Este vorba de Centrul Nord. În zilele geroase de iarnă am dus hrană caldă pentru acești oameni fără casă.”, spune Ionuț Neacșu pentru ePiteşti. „Meritul este al tuturor celor care ne-au susţinut. Pentru mine contează că judeţul Argeş a fost nominalizat şi că am reuşit să aducem şi un premiu.”, adaugă asistentul social.

Este absolvent al Universității Pitești

După ce a absolvit Colegiul Național Liceal „Alexandru Odobescu” Ionuț Neacșu a urmat cursurile Universității Pitești, la Teologie-asistență socială. Ulterior absolvirii facultății a lucrat la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş. Din anul 2005 conduce asociația „Sprijin pentru Viaţă”. La competiţie au participat 3 dintre cei mai reprezenatativi asistenţi sociali argeşeni: părintele Decebal Floroiaca, Nelida Ghiţulescu (şefa Biroului Adopţii şi Post-Adopţii al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş) şi Ionuţ Neacşu. Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială, în cadrul căreia s-au înmânat premiile, a fost organizată de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, în parteneriat cu Teatrul „Nottara” din Bucureşti. Evenimentul a fost prezentat de Andreea Marin. (Foto: Facebook Asociaţia Sprijin pentru Viaţă)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3