Donaris 930 x 122

Arges

MII DE ARGEȘENI, ASISTAȚI SOCIAL. CARE JUDEȚ E PE PRIMUL LOC

Mii de argeșeni, asistați social. Care județ e pe primul loc. Dolj, Vaslui, Mehedinți, Buzău și Teleorman sunt judeţele cu cel mai mare număr de beneficiari de venit minim garantat, potrivit Ministerului Muncii.

Citiți și: A nins în Argeș!

Judeţul Dolj ocupă prima poziție, cu 15.500 de beneficiari. La polul opus se află Bucureştiul, cu doar 280.

În ceea ce priveşte Argeşul, aici sunt înregistrate 8.109 persoane cu venit minim garantat. Anul trecut, în județul Argeș au fost suspendate de la plată 400 de dosare. Motivul: fie pentru că au fost depistate diverse nereguli (declaraţii neconforme cu privire la veniturile sau bunurile deţinute), fie pentru că beneficiarii au intrat între timp în altă categorie de venit şi nu s-au mai încadrat.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Beneficiarii de venit minim garantat ar trebui să presteze, conform legii, 72 de ore de muncă în folosul comunităţii, dar mulţi îşi iau scutiri medicale.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90