Donaris 930 x 122

decontare transport

TRANSPORT_COPII

MINISTERUL EDUCAȚIEI NU A DECONTAT TRANSPORTUL ELEVILOR NAVETIȘTI! DE CE?

Există restanțe de luni de zile la decontarea transportului pentru elevii navetiști care locuiesc în comunele din apropierea municipiului Curtea de Argeș. Părinții i-au semnalat problema deputatului care reprezintă zona în Parlament, social-democratul Mircea Drăghici (foto).

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Prin intermediul unei interpelări, deputatul l-a informat pe ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, în legătură cu subiectul. „În unele cazuri este vorba de întârzieri la plata abonamentelor care se plăteau integral în vara lui 2013, în alte cazuri fiind vorba de cota parte pe care trebuia să o plătească Ministerul Educaţiei Naţionale conform modificărilor survenite în luna septembrie. Semnalele sunt că deşi până în vara lui 2013 valoarea abonamentului era achitată integral de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean, nici până în prezent elevii nu au primit aceşti bani, existând restanţe de 4 luni la decontarea abonamentelor. Dacă ţinem cont de faptul că valoarea unui asemenea abonament este de peste 100 de lei, putând ajunge chiar şi la 200 de lei, în funcţie de localitatea în care domiciliază elevii, observăm că părinţii sunt nevoiţi să facă un efort financiar lunar considerabil pentru plata transportului copiilor spre unităţile de învăţământ”, scrie Mircea Drăghici în interpelarea adresată ministrului Educației Naționale.

Deputatul i-a cerut ministrului să-i precizeze cauzele întârzierii și să urgenteze rezolvarea problemei. Drăghici așteaptă răspunsul scris al lui Remus Pricopie.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3