EcoMoto 930×122

ajutor

Noi ajutoare pentru aceste persoane!

Noi ajutoare pentru aceste persoane!

Citiți și: Ajutor de la stat pentru cei care stau la bloc!

Persoanele cu dizabilități pot primi, dar doar teoretic deocamdată, mai multe tipuri de ajutoare financiare.

Este vorba inclusiv de sume pe care să le folosească pentru pentru plata chiriei sau a utilităților publice  sau pentru pregătirea transferului dintr-un centru rezidențial în comunitate.

Citiți și: Ajutor financiar sub forma unor fonduri nerambursabile pentru români

Pentru a fi puse în practică aceste măsuri, autoritățile stabilesc acum, printr-un proiect de hotărâre pus recent în dezbatere la Ministerul Muncii, metodologia de acordare și de plată a beneficiului pentru locuire și celui de tranziție pentru persoanele adulte cu dizabilități.

Potrivit documentului, valoarea beneficiului pentru locuire va fi de până la 4.000 de lei, în timp ce cel de tranziție va avea valoarea de 10.000 de lei.

În cazul beneficiului pentru locuire, persoanele cu dizabilități vor putea folosi banii primiți de la stat, sub formă de indemnizație lunară, pentru administrarea unei locuințe.

Pe de altă parte, beneficiul de tranziție reprezintă o sumă acordată persoanei adulte cu dizabilități, pentru prevenirea instituționalizării acesteia sau pentru pregătirea transferului dintr-un centru rezidențial în comunitate.

Noi ajutoare pentru aceste persoane!

Acești bani îi pot primi doar persoanele care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, sunt persoane dezinstituționalizate sau în risc de (re)instituționalizare, dețin un raport de evaluare a nevoilor individuale de viață, care cuprinde recomandarea de locuire independentă și nu realizează venituri sau au venituri foarte mici (până la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată).

Apoi, beneficiul de tranziție va avea valoarea totală de 10.000 de lei.

Banii vor putea ajunge la persoane adulte cu dizabilități ce dețin un certificat de încadrare în grad de handicap grav, accentuat, mediu sau ușor, se află în proces de dezinstituționalizare și participă la activități pentru pregătirea transferului în comunitate sau sunt în risc de instituționalizare, dețin un raport de evaluare a nevoilor individuale de viață, în care se recomandă locuirea independentă și nu au venituri sau au venituri foarte mici (tot până la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată).

Plata celor două ajutoare financiare se va face în contul bancar indicat, deschis pe numele persoanei adulte cu dizabilități.

Detalii, AICI

Eco moto 555×222

Comentarii

13 comentarii

  • Angelica Răducan spune:

    De unde și ce trebuie făcut pentru acești bani unde trebuie să ne adresăm?

  • Ion Anuzica spune:

    Am sora cu grad doi handicap are 370 lei avânt Schizofrenie din copilărie se poate încadra va multumesc

  • Sint persoana cu handicap gradul 1 beneficiez și eu de acest ajutor pentru locuință mă numesc Lazarescu hildegard laura locuiesc cu chirie la stat tel 0733267008 aștept va rog un raspuns

  • Urda stefan spune:

    Am și eu pe bunica cu gradu1 de handicap și stam în chirie unde am putea sa ne adresam pentru informati

  • Iuliana Mocanita spune:

    Celor cu handicap accentuat unde sunt ingrijiti doar de un parente, fiind familie monoparentala, de ce nu se acorda acest ajutor? Eu nu pot lucra ca mama, fiul meu avans risc de 80% infarct. nu mi se pare corecta aceasta discriminare.Traim din 450 lei si cei 250 lei card ajutor guvernamental. De ce unii sa aibă mai multe privilegii, si eu sa nu pot nici sa imi permit sa am ce manca până la sfârșitul lunii???

  • Iuliana Mocanita spune:

    Celor cu handicap accentuat unde sunt ingrijiti doar de un parinte, fiind familie monoparentala, de ce nu se acorda acest ajutor? Eu nu pot lucra ca mama, fiul meu avand risc de 80% infarct. Nu mi se pare corecta aceasta discriminare.Traim din 450 lei si cei 250 lei card ajutor guvernamental. De ce unii sa aibă mai multe privilegii, si eu sa nu pot nici sa imi permit sa am ce manca până la sfârșitul lunii???

  • Florinel baciu spune:

    jud Ialomița sunt persoana cu handicap gradul 2 . cum pot beneficia de bani să-mi iau o casa?

  • Ander Leonica spune:

    Eu am o fică cu dizabilitate gravă și nu este deplasabilă și nu știu dacă are dreptul la acel ajutor și nu înțeleg de ce nu se poate folosi acele sume pentru alimente, hrană,medicamente etc

  • Zamfir .Maria spune:

    Stau la .Plesti jud .Prahova
    Și platecchirie cum procedez .
    Nu am mutație .Stau întru apartament și plătesc chire acasă la mine nu mai stau.
    Din anumite motive vă rog pot să vă trimit adresa unde stau?

  • Tomoiaga spune:

    buna ziua unde putem sa ne adresam pentru acest ajutor multumesc

  • Busuioc ion spune:

    am un frate cu handicap de gradul 1 Surdo-mut. poate primi ajutorul?

  • Gagiu iulica spune:

    Am handicap grav cu însoțitor dispun de acești banii?

  • Gagiu iulica spune:

    Dispun de acești banii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3