930×122 CAPRA 5

Arges

Noi reguli la Registrul Comerțului

Noi reguli la Registrul Comerțului

Citiți și: A nins în Argeș!

Ținând cont de situația epidemiologică din țara noastră și pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2, Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) anunță că, în următoarea perioadă, cei ce au de rezolvat o situație în relația cu autoritatea și trebuie să facă o vizită la unul dintre sediile acesteia vor trebui să respecte o serie de reguli speciale.

Astfel, după cum anunță ONRC, asistența nu se poate acorda celor interesați la sediu decât dacă fac o programare în acest sens.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Mai exact, ONRC recomandă celor care vor să interacționeze cu autoritatea „utilizarea, în principal, a mijloacelor electronice/poștă, atât pentru depunerea, cât și pentru eliberarea cererilor/ documentelor, având în vedere faptul că activitatea Oficiului Național al Registrului Comerțului și a oficiilor registrului comerțului de pe lângă tribunale poate fi desfășurată prin mijloace electronice/poștă”.

Apoi, dacă o situație nu poate fi rezolvată online, ONRC atrage atenția că activitatea de asistență și cea de audiență se fac doar cu programare.

REGULI

În plus, odată ajunși la sediul ONRC sau la un oficiu al registrului comerțului, solicitanții trebuie să țină cont de faptul că:

– accesul se face în mod controlat, astfel încât la fiecare ghișeu să fie permis accesul unui singur solicitant de servicii;

– au obligația de a respecta distanța de doi metri față de ghișeu și față de orice persoană cu care se intersectează;

– au obligația respectării regulilor de acces în instituție, de comportament și a măsurilor de igienă personală;

– trebuie să poarte măști de protecție în sedii;

– nu este permis accesul în instituție pentru persoanele care au o temperatură mai mare de 37,3ºC sau alte simptome asociate COVID-19;

– în lifturi (acolo unde există) va intra o singură persoană;

-nu este permisă staționarea pe holuri, scări sau alte spații deschise, cu excepția situațiilor de urgență și cu respectarea măsurilor de distanțare fizică, de cel puțin doi metri;

-nu este permisă interacțiunea directă cu salariații care desfășoară activitate cu publicul, pentru o durată ce depășește 15 minute, cu excepția situațiilor de urgență, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică, de cel puțin doi metri, și a marcajelor aplicate în acest sens.

Persoanele cu temperatură mai mare de 37,3ºC sau care refuză să li se ia temperatura nu vor avea acces în spațiile destinate publicului din interiorul sediilor, dar vor putea lăsa cererile pe un birou amplasat în imediata apropiere a intrării în sediu.

Cererea va fi preluată de angajații instituției a doua zi și va fi înregistrată pe fluxul operațional. Ulterior, aceștia vor putea urmări stadiul cererii pe portalul de servicii al ONRC.

Cei ce interacționează astfel cu oficiile registrului comerțului vor fi nevoiți să poarte, pe lângă mască de protecție, care trebuie să acopere atât gura, cât și nasul, și mănuși de unică folosință.

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90