EcoMoto 930×122

ajofm

someri_loc_munca

NUMĂRUL ŞOMERILOR ARGEŞENI ATINGE COTE ALARMANTE!

Nicolae Bădescu, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, a anunţat astăzi numărul de şomeri argeşeni înregistraţi la finalul lunii ianuarie 2014.

Citiți și: 15.000 de lei de la stat pentru acești angajați! S-a anunțat

Potrivit sursei citate, în judeţul nostru erau înregistraţi la acea dată 19.081 de şomeri, în condiţiile în care numărul angajaţilor se ridica la circa 130.000. Numărul de șomeri era mai mare cu 583 de persoane (+3,15%) față de luna precedenta și cu 2.396 de persoane (+14,36%) comparativ cu luna ianuarie 2013. Rata șomajului a ajuns la 7,18%!

„Numărul şomerilor înregistraţi a crescut deoarece mulţi au vrut alimente de la Uniunea Europeană şi fără să se înregistreze la noi nu au putut beneficia de ajutoare. Dar să ştiţi că numărul şomerilor neindemnizaţi este şi mai mare. Foarte mulţi argeşeni preferă să trăiască din agricultura de subzistenţă şi nu se mai înregistrează la noi”, a declarat Nicolae Bădescu.

Citiți și: Vești dezolante pentru argeșeni! Situația arată rău

Directorul executiv al AJOFM a mai anunţat că la finalul acestei săptămâni, mai precis vineri, va ajunge în Argeș Cristiana Barbu, şefa Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei Muncă, pentru lansarea unui proiect de 2,6 milioane de euro. Prin acest proiect aproape 80% dintre documentele emise de AJOFM Argeş vor fi arhivate electronic, reducându-se astfel volumul de muncă şi timpul necesar accesării unui dosar.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90