New Profesional Consult 930 x 122

pitesti

Pasurile pitestenilor

Conducerea Primariei Pitesti a continuat si miercuri, 24 noiembrie, seria intalnirilor cu asociatiile de loccatari si proprietari din cartierele orasului, de aceasta data fiind randul locuitorilor din Trivale si din Marasesti sa asi spuna pasurile primarului Tudor Pendiuc si subordonatilor acestuia. Ultima intalnire de acest gen va avea loc saptamana viitoare, la scoala nr. 20, pentru locuitorii din Prundu si Tudor Vladimirescu.

 

Una dintre cel mai des invocate probleme de locuitorii din Trivale a fost cea a parcarilor. In ciuda numeroaselor locuri de parcare realizate in acest cartier in ultimii ani, acestea par a nu fi suficiente. Mai mult, locatarii au de furca si cu persoanele care, de exemplu, isi aduc copiii la scoala si parcheaza masinile pe locurile lor de la blocuri, unii „uitandu-le” acolo.

Alti locatari au sesizat problema inchirierii salilor de sport pentru diverse grupuri pe timp de seara, municipalitatea hotarand sa initieze o serie de verificari in acest sens pentru a vedea inclusiv contractele de inchiriere respective, daca exista, si unde ajung banii.

Mai multi locatari au ridicat si problema spatiilor verzi de la blocuri si a spatiilor comune din blocuri. Oamenii au vrut sa stie daca, in conditiile infiintarii unei societati comerciale care se ocupa de spatiile verzi (Salpitflor), vor trebui sa achite sume de bani pentru toaletarea pomilor si a gardului viu. Raspunsul autoritatilor locale a fost ca nu este cazul.

 De asemenea, cheltuielile pentru spatiile comune din blocuri au fost si continua sa fie marul discordiei in multe blocuri, locatarii de la etajul IV ducand de multe ori o lupta surda cu vecinii lor pentru a-i convinge ca trebuie si ei sa contribuie pentru repararea, de exemplu, a terasei blocului.

Au fost invocate insa si alte probleme. Iata care au fost cele mai importante dintre ele: ghene de gunoi vechi si degradate, spatii pentru gunoi neingradite la blocuri, iluminatul public se aprinde prea devreme si se stinge prea tarziu, nu mai exista service de intretinere la termoficare si este nevoie de un asemenea serviciu.

Conducerea SC Termo Calor Confort SA a fost sfatuita de primarul Tudor Pendiuc sa infiinteze un asemenea serviciu care sa fie la dispozitia cetatenilor pentru interventii in blocuri, contra cost, asa cum functiona si in cadrul defunctei SC Termoficare 2000 SA Pitesti.

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90