EcoMoto 930×122

Bullying

Peste 80% dintre elevi, martori la situații de acest gen în școala în care învață!

Peste 80% dintre elevi, martori la situații de bullying în școala în care învață!

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Amenințarea cu violența fizică, umilirea, răspândirea de zvonuri cu caracter denigrator, excluderea din grup sunt situații cu care copiii se confruntă frecvent în școlile din România.

Datele centralizate de organizația Salvați Copiii România în urma consultării online a copiilor (iunie 2022) arată că 82% dintre elevi au asistat în calitate de martori la situații de bullying în școala în care învață, 73% în clasa în care învață, iar în grupul de prieteni 45%.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Impactul psiho-emoțional este cu atât mai puternic, cu cât copiii au ieșit vulnerabilizați din cei doi ani de pandemie: un copil din trei s-a confruntat cu stări de anxietate și a avut nevoie de consiliere și suport psiho-emoțional, procentul crescând la peste 50% în cazul adolescenților, mergând până la consecințe extrem de grave, și anume tentative de suicid.„, informează organizația Salvați Copiii.

Foto principală: Descriptiv

Foto interior: Salvați Copiii

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90