930X122 MAIA

Arges

S-AU SĂTURAT! SUEDEZII DAU BANI ÎN ARGEȘ CA SĂ SCAPE DE IMIGRANȚII ROMI

De câțiva ani încoace Suedia este copleșită de imigranții de etnie romă veniți din România. Problema este atât de acută încât suedezii au înființat un departament guvernamental care se ocupă strict de cerșetori și persoanele fără adăpost. Pe de altă parte, Suedia își trimite în țara noastră reprezentați ai statului sau ai unor organizații neguvernamentale în încercarea aproape disperată de a ajuta România să își integreze social populația de etnie romă. Inclusiv în Argeș, pentru că în Suedia au ajuns și cetățeni romi din județul nostru, ca de pildă din Păuleasca.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

În acest sens Rickard Klerfort, reprezentantul pentru România al fundației ”Inimă către inimă” din orașul Linkoping, a venit la Consiliul Județean. Însoțit de Valentin Preda, președintele Bursei Oamenilor de Afaceri din Capitală, și Teodor Petreanu, reprezentant al Politehnicii București, Klerfort a explicat că partea suedeză vrea un proiect pentru educarea și integrarea cetățenilor romi din județ. Suedezii ar urma să investească bani în centre și programe. Ei sper că astfel, cu timpul, cetățenii de etnie romă din România nu își vor mai părăsi țara pentru a veni în Suedia ca să cerșească sau ca să fure.

Autoritățile argeșene au fost reprezentate de vicepreședintele Consiliului Județean, Constantin Polexe, de secretarul județului, Ionel Voica, și de persoane din Prefectură.

Citiți și: Alertă ANM! Viscol și fenomene periculoase astăzi

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3