930 x122 grota rece

extindere

SCHIMBARE ÎN GRĂDINIȚE – CE A DECIS GUVERNUL

Guvernul a extins categoria copiilor înscriși în învățământul preșcolar care pot beneficia de programul ”Fiecare copil în grădiniță”.

Citiți și: Este FANTASTIC! Ce se întâmplă la Simfonia Lalelelor e ISTORIE

Executivul a modificat, printr-o ordonanță de urgență, legea 248/2015 cu privire la stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate: a eliminat plafonul minim de vârstă de la care se putea acorda acest drept (3 ani), precum și plafonul maxim de vârstă până la care se putea acorda (6 ani). Astfel, de acum înainte de tichetul social destinat să încurajeze copiii din familiile defavorizate să urmeze grădinița vor beneficia și copiii sub vârsta de 3 ani dacă urmează cursurile învățământului preșcolar, precum și copiii care depășesc vârsta de 6 ani și care continuă să meargă la grădiniță ca urmare a recomandărilor specialiștilor (copii cu dizabilități și/sau cu dificultăți de învățare).

Beneficiază de acest drept copiii care provin din familii al căror venit lunar pe membru de familie este de până la 2 ori venitul minim garantat pentru o singură persoană (pentru anul 2016 este vorba de venituri de până la 284 de lei).

Citiți și: ePitești a avut dreptate: show incendiar, în Pitești! Artist de NEEGALAT!

Prin eliminarea acestor limite de vârstă se estimează că vor putea beneficia de tichetul social încă 29.000 de copii care provin din familii defavorizate. Pentru copiii înscriși în învățământul preșcolar în anul 2015-2016 termenul de depunere a cererilor de solicitare a acestui stimulent este de maximum 30 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență adoptată astăzi. Până în prezent în întreaga țară au fost înregistrate circa 60.000 de cereri de acordare a acestui tichet social, sub numărul estimat inițial, de 111.400 de copii.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3