930×122 CAPRA 5

adulţi

Unul din trei argeşeni este pensionar

Dacă scoatem Ilfovul și Iașiul (care e la limită, cu 24,4% pensionari în totalul populației adulte), restul județelor României trec de pragul de cel puțin un pensionar din 4 adulți, potrivit datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Cel mai vulnerabil din acest punct de vedere (al raportului dintre pensionari și populația de peste 18 ani) este Hunedoara, cu circa 40% pensionari din totalul adulților. La polul opus se află Ilfov (sub 20% pensionari din totalul celor maturi) și Iași, aproape de pragul de care vorbeam mai sus (24,4%).

În Argeș, ponderea pensionarilor în populația adultă este de 30,6%, conform surse citate.

Citiți și: Accident frontal grav, lângă Pitești, acum! Intervenție de urgență!

Pe de altă parte, ntru populaţia rezidentă în vârstă de 65 de ani şi peste este anticipată o creştere continuă. Judeţul Gorj şi Vâlcea vor fi, în 2070, zonele cele mai “îmbătrânite” cu ponderi de peste 39,0% din populaţia rezidentă totală proiectată. La nivelul judeţelor, ponderea populaţiei vârstnice va oscila între 41,2% (Gorj) şi 19,6% (Vaslui). Pentru Argeș se estimează că populația cu vârste de 65 de ani și peste va fi în anul 2070 de 92.907 la o populație totală de circa 550.000 de persoane.

(Foto: descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90