EcoMoto 930×122

Arges

VEZI CÂŢI STRĂINI STAU OFICIAL ÎN ARGEŞ!

Centrul Cultural Piteşti a găzduit astăzi o dezbatere cu tema „Migrant în Argeş”, organizată de Asociaţia Solidaritatea Umană 2011, în parteneriat cu Universitatea Piteşti, prin Centrul de Informare şi Consiliere a Străinilor Piteşti (CICS).

Citiți și: Apel atipic la 112! Polițiștii au fost cei care au sunat și au cerut ajutor

Conform datelor furnizate de colonelul în rezervă Niculae Jianu, coordonator zonal pentru Argeş, Vâlcea şi Gorj al CICS, în judeţul nostru sunt 783 de străini cu forme legale de şedere.

380 au familii (mixte, cele mai multe), 60 sunt angajaţi, 100 au permis de lungă şedere (mai mult de cinci ani), iar 200 se află în Argeș pentru studii. Aproximativ 44% sunt femei şi 56% bărbaţi. În Piteşti avem studenţi din Republica Moldova, Rusia, Turcia, Uzbekistan, Iordania, Congo, Iran, Vietnam, Egipt, Mongolia, Palestina şi Siria (învaţă aici limba română, după care îşi continuă studiile tot în România, cei mai mulţi în Bucureşti). Printre cei care s-au stabilit în Argeş se numără şi italieni, francezi sau olandezi.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90