Donaris 930 x 122

apa canal

SOCIETATEA APĂ CANAL: ”CANALIZAREA NU ESTE COȘ DE GUNOI!”

Societatea Apă Canal: ”Canalizarea nu este coș de gunoi!” Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti se implică în campanii de informare şi de responsabilizare a cetăţenilor faţă de problemele de mediu, cu impact asupra condiţiilor de viaţă a populaţiei.

Citiți și: Apă Canal, anunț deosebit de important pentru utilizatori!

Astfel, societatea readuce în atenţia publicului câteva aspecte legate de buna funcţionare a sistemului de canalizare.

”Deşeurile menajere şi alte tipuri de deşeuri nu se aruncă în vasul de toaletă sau în chiuvetă, întrucât acestea înfundă reţelele interioare de canalizare, deteriorează utilajele din staţiile de pompare sau din staţiile de epurare şi afectează buna funcţionare a serviciului.

Citiți și: Apă Canal a făcut anunțul: cetățenii din această localitate sunt afectați!

Utilizarea necorespunzătoare a canalizării ne afectează pe toţi. Durata de viaţă a instalaţiilor scade, costurile de întreţinere şi de operare cresc, la fel şi inconfortul creat de refularea apei uzate şi de inundarea imobilelor, fiind în final suportate de toţi membrii comunităţii.”, precizează Apă Canal (click pe imagine pentru mărire):

Societatea îi roagă pe cetățeni să respecte următoarele reguli de utilizare a sistemului de canalizare:

”1.Canalizarea nu este coş de gunoi!

-Nu aruncaţi în vasul de toaletă sau în chiuvetă următoarele produse: resturi alimentare, produse de igienă (tampoane, beţişoare pentru urechi), scutece, resturi de ambalaje, materiale textile, materiale de construcţii (vopsele, diluanţi, moloz), medicamente, mucuri de ţigară, uleiuri şi grăsimi vegetale/animale și alte deşeuri.

-Pentru deşeurile menajere, textile, materiale reziduale de tip PET-uri, plastic sau materiale de construcţii, trebuie folosite containerele pentru salubritate, şi nu sistemul de canalizare.

2.Nu aruncaţi în căminele de racord şi de vizitare pietre, moloz şi alte deşeuri!

3.Nu acoperiţi cu pământ capacele căminelor de vizitare, îngreunând astfel munca personalului de întreţinere.

4.Dacă observaţi un capac de cămin spart sau care lipseşte, încercaţi să îl semnalizaţi şi anunţaţi la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon 0248.223.237.

Respectând regulile de utilizare a sistemului de canalizare, demonstraţi grijă faţă de siguranţa locuinţei şi a comunităţii din care faceţi parte şi protejaţi mediul înconjurător.”, este mesajul transmis de societatea Apă Canal 2000 SA.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90