930 x122 grota rece

limitatoare

Șoferi, vi se pregătește ceva nou!

Șoferi, vi se pregătește ceva nou!

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

Administratorii de drumuri sunt obligați, conform noii legi, să monteze limitatoare de viteză la intrarea în fiecare localitate din România.

Sau benzi de avertizare sonoră.

Citiți și: Viteza uluitoare a unui polițist în localitate: prins cu 138km/oră. Limita era de 50

Președintele României a promulgat o serie de modificări aduse legii circulației.

Printre acestea se numără și o obligație care se adresează tuturor instituțiilor care administrează drumurile publice.

Astfel, conform noilor reglementări, la intrarea și ieșirea din localitate trebuie montate limitatoare de viteză sau benzi de avertizare sonoră.

,,Administratorul drumului public, conform competenţelor ce îi revin, cu avizul Poliţiei rutiere, este obligat să aplice marcaje rutiere rezonatoare transversale sau alte dispozitive de calmare a traficului.

Se vor monta înainte de intrarea în localitate, de trecerea pentru pietoni şi de trecerea la nivel cu o cale ferată, marcaje rutiere rezonatoare longitudinale, precum şi marcaje pentru zone cu risc crescut de accidente, în cazurile prevăzute de reglementările în vigoare.

De asemenea, stipulează legea, administratorul drumului public sau, după caz, antreprenorul ori executantul lucrărilor este obligat să semnalizeze corespunzător, cât mai repede posibil, orice obstacol sau lucrare aflate pe platforma drumului, care stânjeneşte sau pune în pericol siguranţa circulaţiei, conform reglementărilor tehnice specifice semnalizării temporare şi să ia toate măsurile de înlăturare a acestora.”

Conform noilor prevederi legale, autorităţile publice locale sunt obligate să amenajeze staţiile mijloacelor de transport public de persoane, prevăzute cu alveole sau refugii.

Șoferi, vi se pregătește ceva nou!

Este nevoie de avizul Poliţiei rutiere.

De asemenea, amenajarea acestora se va face în conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice specifice.

Potrivit legii, autovehiculele care efectuează transport rutier agabaritic, cele de însoţire a acestora, precum şi cele care transportă mărfuri şi/sau deşeuri periculoase, trebuie să aibă montate sau să fie dotate cu echipamentele specifice prevăzute de reglementările în vigoare.

Precum şi semnalele speciale de avertizare cu lumină galbenă.

Iar conducătorii acestora trebuie să le menţină în funcţiune pe toată perioada deplasării pe drumul public.

Este, de asemenea, contravenţie nerespectarea obligaţiei de către administratorul drumului public sau, după caz, antreprenorul ori executantul lucrărilor de a lua toate măsurile de înlăturare a indicatoarelor şi mijloacelor de semnalizare rutieră temporară la finalizarea lucrărilor.

Detalii, AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3