New Profesional Consult 930 x 122

amenda

Șoferii care își împodobesc parbrizul primesc amenzi până la 2900 de lei

Șoferii care își împodobesc parbrizul primesc amenzi până la 2900 de lei

Citiți și: Șoferii au interzis. Nu ai voie să ai așa ceva la mașină

Codul Rutier prevede pentru astfel de situații sancțiuni cuprinse între 1.300 şi 2.900 de lei.

În plus, pentru situațiile în care șoferii pun în parbriz o fotografie cu o persoană decedată într-un format mare, polițiștii au dreptul de a reține certificatul de înmatriculare.

Citiți și: Anunțul dimineții: neplăceri în trafic, restricții pentru șoferi

Conform Codului Rutier, șoferii care obișnuiesc să își decoreze mașina cu diferite accesorii care reduc vizibilitatea riscă amenzi de aproape 3.000 de lei.

Aici intră de la odorizante de interior la cruciulițe sau brelocuri cu pozele persoanelor dragi.

Șoferii care își împodobesc parbrizul, primesc amenzi până la 2900 de lei

Legislația rutieră în vigoare stabilește că “aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenție. Aceasta este încadrată în clasa a IV-a de sancțiuni.

Clasa a IV-a prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă. Astfel, amenda poate varia între 1.305 lei și 2.900 de lei. Punctul de amendă este de 145 de lei.

Citește și: A venit în România să moară! Turc (31 de ani), decedat în accident cu motocicleta!

Pe lista accesoriilor intră odorizante, carnete de notițe, diverse obiecte religioase (icoane și cruciulițe), suporturi pentru diverse dispozitive electronice, zaruri supradimensionate, vinietele sau abțibilduri “colecționate” pe marginea parbrizului, pozele cu membri ai familiei sau cu prieteni trecuți în neființă.

Anumiți șoferi lipesc aceste poze pe parbriz, de cele mai multe ori pe partea dreaptă, însă vor fi obligați să renunțe la acest obicei dacă nu vor să fie amendați.

Detalii, AICI – Amendă uriaşă pentru şoferii care pun în parbriz o fotografie cu o persoană decedată. Ce prevede noul Cod Rutier

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90