EcoMoto 930×122

alcool

Șoferii vor plăti scump pentru această greșeală!

Șoferii vor plăti scump pentru această greșeală!

Citiți și: Pitești. Specialiști Antidrog și polițiști s-au „infiltrat” printre șoferi

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care șoferii care se urcă băuți la volan și fără permis de conducere să ajungă direct la închisoare, cunoscută și ca „Legea Anastasia”, denumită astfel în memoria fetiței de 4 ani care a fost ucisă, pe 1 iunie, în fața casei de un șofer băut.

Actul normativ are ca obiect de reglementare completarea art. 91 alin. (3) din Legea nr. 286/2009, astfel încât să nu poată fi dispusă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru infracțiunea de ucidere din culpă, dacă aceasta a fost săvârșită ca urmare a conducerii unui vehicul fără permis de conducere sau a conducerii unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Citiți și: Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

Șoferii vor plăti scump pentru această greșeală!

Astfel, la articolul 91 al legii menționate este introdus un nou alineat care prevede că:

„Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) și (3) dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau 336”.

Inițiatorii actului normativ au precizat că legea este „concepută să prevină, să limiteze dramele rutiere și să conștientizeze asupra consecințelor punitive ale teribilismului la volan”.

Detalii, AICI – Legea prin care cei care se urcă la volan băuți și fără permis vor ajunge direct la închisoare, promulgată

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3