930×122 CAPRA 5

maini

Spectaculos! Test pe primul sens giratoriu suspendat!

Spectaculos! Test pe primul sens giratoriu suspendat!

Citiți și: Rută importantă pentru șoferi, închisă!

Mai puțin de două săptămâni au rămas până la deschiderea Pasajului Domnești de pe Centura Bucureștiului care va avea loc pe 15 noiembrie.

Se fac ultimele verificări pentru darea în trafic a podului, primul giratoriu suspendat de pe Centura Bucureștiului care va fi inaugurat în acest an.

Citiți și: Se face un pod nou în Argeș

Unul dintre testele la care a fost supus pasajul a fost ”încercarea statică”, prin intermediul unui convoi de vehicule de mare tonaj, a câte 28 tone fiecare, care a staționat și a mers pe pod.

Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, unul dintre oficialii care urmărește marile lucrările de infrastructură, citat de Hotnews.ro, a oferit mai multe detalii:

„Poziționarea camioanelor s-a făcut în asa fel încât să se realizeze echivalentul a 85% din încărcările frecvente din normele Eurocode, iar pentru o interpretare cât mai corectă a rezultatelor, s-a folosit atât câte un camion pe banda de circulație, cât și două camioane, aflate la o distanță de 7 metri.

Totodată, un alt test va fi încercarea dinamică care se realizează prin intermediul unui vehicul dispus pe centrul podului, care va rula cu o viteză constantă de 30 km/h, trecând peste obstacole pre-amplasate.

În cadrul acelorași teste s-a verificat sistemul de iluminat al podului.

Pasajul cu o lungime de 374 de metri este una dintre lucrările de infrastructură cele mai complexe construite în București.

La finalizarea lucrării, se va elibera în mare măsură traficul pe Prelungirea Ghencea, o arteră foarte circulată și aglomerată în partea de vest a Capitalei.

Pasajul Domnești, primul cu sens giratoriul suspendat, va fi deschis circulației pe 15 noiembrie 2022. Alte trei poduri pe același tipar, la care se lucrează în prezent, sunt Berceni, Popești-Leordeni (Olteniței) și Cernica.”

Sursă: b365.ro

Sursă foto: b365.ro

Sursă video: Youtube Ionut Ivasca

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3