930×122 POSADA 5

radar

Sperietoarea şoferilor! A apărut super radarul de care nu scapă nimeni!

Sperietoarea şoferilor! A apărut super radarul de care nu scapă nimeni!

Citiți și: Oficial! Poliția, date de ultim moment pentru toți șoferii

Un radar foarte performant a fost instalat deja pe toate autostrăzile din Austria.

Pe lângă faptul că utilizează o tehnologie care îi permite un câmp vizual de 360 ​​de grade și o rază de acțiune de aproape 100 de metri, aparatul se declanșează silențios și fără bliț care să îi avertizeze pe şoferi, arată soferidinromania.ro care anunță că acest radar va fi implementat în curând și în România.

Citiți și: Atenție! Avertisment pentru șoferi pe DN 7

Acesta penalizează depășirile de viteză cu doar 3 km/h în plus, face fotografii de înaltă rezoluție ale șoferilor care depășesc viteza, atât din față, cât și din spate, și nici măcar nu îţi oferă ocazia să ştii acest lucru prin intermediul unui flash care te avertizează că ai fost prins în flagrant.

În timpul funcționării, radarul analizează viteza pe o distanță mai mare, nu doar într-un punct fix.

Aparatul poate fi utilizat și pentru detectarea vehiculelor care nu respectă distanțele de siguranță dintre ele, dacă acestea încalcă linia albă dintre sensuri, dacă nu respectă culoarea roșie a semaforului sau dacă circulă pe sensul greșit.

În plus, noul super-radar poate detecta mai multe mașini în același timp și în ambele direcții şi funcţionează cu ultima tehnologie în domeniu. Astfel, un laser „clipește” în interiorul cutiei radar, şi se fac două fotografii, una din spate și una a șoferului.

După instalarea primelor noi dispozitive deja s-a anunţat că doar unul dintre ele, de exemplu, din apropiere de Wels (Austria Superioară), a fost deja activat de 13.000 de ori în 6 luni!

Foto: soferidinromania.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • . spune:

    Boicotăm Austria pentru că nu ne primesc în Schengen și nu mai luam aceste radare.

  • Un cetățean spune:

    Bravo! Un punct de vedere foarte corect.

570 X 90 POSADA 3