930X122 MAIA

operatie

Spitalul de Urgență, anunțul serii!

Spitalul de Urgență, anunțul serii!

Citiți și: Pitești. O poveste emoționantă: Pentru ce strânge un puști bani, rămâi fără glas

Spitalul Județean de Urgență Pitești continuă să redobândească sănătatea argeșenilor zi de zi, datorită personalului medical și echipamentelor moderne de care dispune.

Intervenție de succes! Colecistectomie laparoscopică

Astăzi, echipa medicală a spitalului a realizat cu succes o colecistectomie laparoscopică, intervenție destinată tratării litiazei biliare.

Citiți și: Incredibil! Spitalul Județean rămâne fără linie de gardă – nu sunt medici!

Este cunoscută popular drept „pietre la fiere.”

Această procedură inovatoare implică realizarea a trei microincizii de aproximativ 0.5 cm, prin care sunt introduse instrumentele chirurgicale și o cameră video de înaltă rezoluție 4K.

Citește și: Pitești. Doctorul Mărtău de la Județean: ,,Urgența nu este o bandă de producție!” Situație alarmantă la Spitalul Județean Argeș.

Beneficiile procedurii

Metoda laparoscopică modernă aduce numeroase beneficii pacientului:

– Minimizarea afectării peretelui abdominal. Intervenția este minim invazivă, reducând astfel disconfortul post-operator.

– Recuperare rapidă. Pacientul se poate reintegra în societate și întoarce la muncă într-un timp mult mai scurt comparativ cu metodele tradiționale.

Echipamente achiziționate prin P.N.R.R

Echipamentele utilizate în cadrul acestei intervenții au fost achiziționate prin intermediul proiectului „Achiziție de Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.”

Acest proiect, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R), a fost derulat cu succes de Spitalul Județean de Urgență Pitești, contribuind astfel la creșterea calității actului medical și la reducerea riscului de infecții nosocomiale.

Imaginile din timpul operației pot fi văzute, AICI

Spitalul de Urgență, anunțul serii!

555×222  MAIA
570 X 90 POSADA 3